headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Beets & Beets invite Nathalie Schaap & Paul van Kessel

Saxofonist Alexander Beets en bassist Marius Beets nodigen op onregelmatige tijden bevriende artiesten uit om samen met hen het podium te delen. Voor woensdag 25 mei hebben zij bassist en zangeres Nathalie Schaap en zanger Paul van Kessel gevraagd. Op drums speelt Sven Rozier mee. Dit optreden is tevens een opmaat voor een serie optredens in India en Thailand waar zij een week later naar afreizen. 

 

 

Nathalie Schaap is een zingende contrabassiste. Haar combi van traditionele jazz met Texas- en western swing, gypsy en af en toe een vleugje country, geeft haar een status aparte in het moderne world jazzlandschap. Zij won het prinses Christina Concours, de Vriendenprijs van ArtEZ & een finaleplek van de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown.

 

Paul van Kessel verenigt vele uitersten. Hij werd niet zomaar de trefzekere, meest soulful zanger van funky/ jazzy luisterliedjes. Daarvoor heeft hij een hele evolutie doorlopen. Deze van oorsprong Limburgse zanger heeft al heel wat ervaring opgedaan sinds hij in 2005 afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Na het voltooien van zijn opleiding heeft hij er vele jaren opzitten van ‘spelen, spelen, spelen’. Voornamelijk als zanger in de jazz- en funkhoek, maar ook als ‘host’ bij DJ’s op clubfeesten en festivals. Hij zong bij o.a. Dox Orchestra, The Young Sinatras en de Wicked Jazz Sounds Band en verzorgde backing vocals op platen van Zuco 103 en Ruben Hein.

 

Noem de naam Beets waar dan ook ter wereld en er staat een jazzliefhebber in de zaal op die weet waar je het over hebt: kwaliteit, maar ook een stevig potje bop en swing. En swing, dat komt saxofonist Alexander The Hurricane Beets zeker brengen. 

 

In deze formatie fungeert broer Marius als bassist, muzikaal leider en artistiek geweten. Samen met drummer Sven Rozier is hij de stuwende kracht achter deze formatie.

 

De aanvang van dit optreden is 20:00 uur. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Tentoonstelling Het Ding in galerie HazArt Soest

13 Leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers hebben zich laten inspireren door Het DING in materiële zin. Een ding dat voor de een prullenbakwaardig is, is voor een ander van waarde. Van zoveel waarde dat het niet weg kan of mag. Het vormt de aanleiding voor een nieuw kunstwerk. Wordt verwerkt in een kunstwerk. Of krijgt een eigen plek voor later.In Soest presenteren dertien beeldend kunstenaars nieuwe en oude werken, waar minstens één ding het startpunt voor is. Die dingen variëren van huiselijke voorwerpen als gootsteenontstoppers, kledingstukken, bierblikjes, en afvalbekertjes, of bijproducten in het atelier, zoals oude maskerfilters en zaagmachine sporen tot gevonden voorwerpen op straat, zoals beschilderde fietskettingkasten of gevonden dingen in de natuur, zoals takjes en zaden. De dingen en de werken vertellen iets over onze relatie met de dingen om ons heen. Het wordt deze poëtische reflectieve tentoonstelling, waar vooral maar niet uitsluitend ruimtelijke werken te zien zullen zijn.
De opening vindt plaats op 8 mei om 14.30 bij HazArt in Soest.
Tijdens de opening zal Danielle Brans een performance uitvoeren en is er live muziek buiten
Wat Expositie Het Ding
Curatoren Kaat Schulte en Merel Holleboom
Waar Galerie HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest
Wanneer tot 25 Juni 2022
Openingstijden wo t/m vr 10.00-17.00 uur en za van 10.00-16.00 uur
Wie Cune van Groeningen; Dick Simonis; Gjalt Blaauw; Imke Beek; John Sikking; Kaat Schulte Linda Verkaaik; Marcel van Zijp; Marina van der Kooi; Merel Holleboom; Mia Trompenaars; Moniek Westerman; Yvonne Halfens
 
Wat meer
Tijdens de expositieperiode zullen aan Het Ding gerelateerde activiteiten worden
georganiseerd: Workshop Ding- Haiku schrijven door Karel Witteveen (13 mei)
Workshop -performance kunst van Danielle Brans ( 18 juni)
Kijk voor de actuele lijst en aanvullende informatie op
www.NKvB.nl en www.hazart.nL

Tributo a Celia Cruz ft. Manoushka

 Woensdag 18 mei treedt zangeres Manoushka met de latinband Timbazo op bij Stadspodium De Observant. Ze brengen een eerbetoon aan de legendarische zangeres Celia Cruz. 

 

 

“Manoushka knalt als salsa-zangeres Celia in fraaie uitdossingen. Ze wordt daarbij geweldig opgezweept door de latinband Timbazo onder leiding van Nils Fischer” schreven de kranten na de theatershow Celia!. Reden genoeg om weer samen het podium op te gaan. Manoushka en band brengen na de succesvolle theatertour een concert met de overweldigende muziek van Celia Cruz, la reina de la salsa!

 

Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice, zangeres en schijfster. Als actrice was ze te zien in verschillende producties op toneel, op tv en op het witte doek (o.a. Sonny Boy). Manoushka is songwriter en schrijft voor toneel, film en tv. Zij toerde ze met o.a. Fra Fra Sound, Eric Calmes, Randal Corsen, Marc Bischoff en Nils Fischer. Manoushka s debuut album No Spang verscheen in 2006 en haar tweede album Nine Reflections on Love in 2020. 

 

De aanvang van dit optreden is 20.00 uur. Kaarten á € 10,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

 

Jazzclub Leusden presenteert Saskia Laroo op zondag 15 mei in Four Seasons

Lazy Sunday Jazzclub presenteert op zondag 15 mei om 15.30 in Jazzclub Four Seasons Saskia Laroo! Zij wordt internationaal geroemd als Lady Miles Davis. Ze speelt over heel de wereld en haar muziek is een mix van energieke jazz, pop, electronic dance music, latin en wereldmuziek. In Jazzclub Leusden neemt ze naast gerenommeerde jazzmusici ook een rapper mee. Muziek waarbij je niet stil kan blijven zitten gepresenteerd door een muzikant van wereldfaam!

 
Het concert start om 15.30 uur en aansluitend hebben gasten de mogelijkheid om samen met de musici aan te schuiven bij het diner. Een kaartje kost €10,- en kan besteld worden via www.leusdenjazz.nl . Ook kan bij de Four Seasons zelf aan de deur een ticket gekocht worden.
 
Het volgende concert is op zondag 19 juni en is een speciaal latin programma met Leticia y su Rumbadama

Twee nieuwe exposities in Museum Soest.

Expositie – AlS KIJKEN ZIEN WORDT - van kunstenares Marja Ormeling.
Marja Ormeling geboren in Bussum, is via onder onder meer een buitenlandse omweg in 1973 in Blaricum komen wonen. Na de sociale academie volgde Marja Opleidingen om te komen tot het beroep van psychotherapeute, met als specialisatie traumnaverwerking. Marja komt uit een creatief gezin,  wat veelal te vinden was op de Vinkeveense plassen. Reeds als kind tekende zij en ontwierp haar eigen sierraden van klei en emaille. 
Met haar expositie  - ALS KIJKEN ZIEN WORDT – omschrijft Marja precies dat wat er dan met de toeschouwer gebeurt. 
Vanuit introspectie en persoonlijke geschiedenis zet Marja haar lijnenspel op het doek.
Nadat ze in 1966 de Famous Artist Course volgde, ontmoette ze later op de Gooische Academie voor beeldende Kunsten haar leermeester Igor Kusmirak.
Ze werkt in acryl, olieverf en met pastel, inkt en epoxy. Haar werk is zowel abstract als figuratief. Abstract schilderen is voor haar het onzichtbare zichtbaar maken door rechtstreeks haar gevoel te vertalen naar het doek via kleur, beweging en compositie. 
Haar beroep als psychotherapeut, reizen en haar verblijf in het Amazone Regenwoud zijn een bron van inspiratie.
Tegenwoordig zet ze haar vormen, kleuren en compositie ook om in plastieken gemaakt van epoxy, kleine kunstvoorwerpen, die harmoniëren met haar schilderijen. 
Zie ook www.marja-ormeling.com
Marja exposeert van 13 mei 2022 tot en met 7 augustus 2022 in museum Soest. 
 
Jaap van den Broek (1948) is al vele decennia dé dorpsfotograaf in de gemeente Soest. In die jaren heeft hij vele tienduizenden foto s geschoten van met name evenementen en bijzondere gebeurtenissen. Tijdens de wisseltentoonstelling die in Museum Soest wordt ingericht biedt hij de bezoekers een beperkte maar wel gevarieerde selectie van zijn werk.
Het gaat hem niet alleen om de foto, maar juist op hetgeen er op de foto is vastgelegd. En dat heeft ook alles met Soest en Soesterberg te maken.
 
Jaap is een geboren en getogen Soester, die naast zijn werk ook veel tijd vrijmaakte voor zijn hobby s. Zij grootste hobby is uiteindelijk misschien wel bij toeval ook zijn beroep geworden. 
Jaap komt uit een familie waarin het wielrennen centraal stond. Ook Jaap werd actief in de wielersport en niet onverdienstelijk. Als stayer werd hij op 26 jarige leeftijd geselecteerd voor de WK in Canada in 1974. Door zijn sportieve inzet werd voor Nederland een zilveren medaille veroverd.
Nadat hij was gestopt met wielrennen heeft hij zijn eerste professionele fotocamera gekocht en heeft de nodige ervaring opgedaan bij Herman van Dam als ook Loek Drijver. Vele jaren heeft hij ook Peter Huizinga (Foto Astra) geassisteerd bij het maken van trouwreportages.
Bij zijn werkgever Amersfoortse Verzekeringen werd hij op enig moment door algemeen directeur Jacques van Ek gepromoveerd tot fotograaf, dat hij tot aan zijn pensioen is gebleven.
 
Zijn hobby groeide verder uit en ook vanuit de redactie van de Soester Courant kreeg en krijgt hij nog steeds veel opdrachten om speciale gebeurtenissen op de gevoelige plaats vast te leggen. Maar tijdens zijn urenlang verblijf in de natuur in en rond Soest leeft hij zich helemaal uit en weet de mooiste kiekjes te maken. Ook o.a. bij de openingen van exposities in Museum Soest ontbreekt hij niet. Nu is Jaap zelf één van de exposanten in museum Soest. In 2021 werd Jaap een dag voor Koningsdag volkomen verrast met een Koninklijke Onderscheiding.  
 
Deze expositie is mede mogelijk geworden door een bijdrage vanuit het Sociaal Cultureel Fonds van De Amersfoortse Verzekeringen (Jaaps oude werkgever) en de medewerking van bestuur en vrijwilligers van Museum Soest. Uit de duizenden foto’s die Jaap geschoten heeft is door hemzelf een selectie gemaakt voor de expositie. De foto expositie wordt ondersteund door een aantal foto camera s uit de verzameling van Jaap (van oud naar nieuw). 
 
Jaap exposeert van 13 mei 2022 tot en met 7 augustus 2022 in museum Soest. 
Zie ook www.museumsoest.nl. 

De Keurder plant boom na iedere bouwkundige keuring

De Keurder in Amersfoort, specialist in bouwkundige keuringen voor
particulieren, is een nieuw initiatief gestart. Het bedrijf werkt al geruime
tijd CO2-neutraal, maar gaat nu nog een stap verder in duurzaamheid. Na
iedere bouwkundige keuring wordt er een boom geplant via de stichting
TreesPlease van weerman Reinier van den Berg. Met de keuringen zorgt De
Keurder jaarlijks voor een hectare nieuw bos. Opdrachtgevers krijgen een
certificaat dat dankzij hun keuring een boom is geplant.
 
Bomen zijn van levensbelang voor de aarde en haar bewoners, ze zetten
broeikasgas CO2 om in zuurstof. De kap van bomen overstijgt al jaren de
aanplant van nieuwe. Ieder jaar neemt het aantal bomen op de planeet af met
10 miljard exemplaren. Dit proces is om te keren als ieder mens jaarlijks
twee nieuwe bomen plant. De bomen die De Keurder laat aanplanten zijn
weliswaar een druppel op de gloeiende plaat, maar samen met andere
initiatieven wereldwijd is er wel een beweging op gang gekomen. De bomen die
TreesPlease plant gaan bovendien bodemerosie tegen en leveren soms ook
voedsel op voor mens en dier. Inmiddels zijn er in Kenia tienduizenden bomen
geplant namens TreesPlease.
 
Bouwkeuringen
De Keurder bestaat inmiddels 12,5 jaar en wordt ingeschakeld door
particulieren die een woning verkopen of kopen. Het werkgebied omvat alle
dorpen en steden in Midden-Nederland en loopt globaal van Amsterdam tot
Arnhem. Voor opdrachtgevers verzorgt het bedrijf een visuele inspectie, de
keurders bekijken de woning van binnen en buiten. De opdrachtgever ontvangt
een gedetailleerd rapport en krijgt zo inzage in de bouwkundige staat.
Belangrijk is dat de bouwkundig keurders een stap verder gaan en ook
antwoord geven op vragen over de mogelijkheden en kosten van onderhoud en
verbouwingen. Ook de kansen voor verduurzaming van een woning kunnen de
medewerkers van De Keurder toelichten. De laatste jaren zijn er veel vragen
over isolatie, zonnepanelen en de mogelijkheden om een woning gasloos te
maken.
 
Meer informatie op www.dekeurder.nl

Vathorst krijgt eigen Grachtenconcert met Diggy Dex

Op zaterdag 18 juni 2022 vindt het eerste ViVa Vathorst Grachtenconcert plaats. Dit wordt georganiseerd aan de Durgerdamhaven in de Laak. Overdag is het podium voor jong talent uit de buurt (in samenwerking met Scholen in de Kunst) en s avonds treden diverse Amersfoortse bands en DJ’s op. Headliner is de Amersfoortse rapper, zanger en liedjesschrijver Diggy Dex.
 
Initiatiefnemer Annemiek van Raalten “We wonen hier nu een aantal jaren en vinden dat het tijd wordt dat de buurt echt gaat leven! Er wonen 26.000 mensen in onze wijk en we verdienen een eigen jaarlijks festival. Het concept lijkt op Prinsengrachtconcert, maar dan in een modern jasje met muziek van deze tijd. Bootjes op het water, mensen langs de kade, foodtrucks en festivalsfeertje. Met dit unieke publieksevenement willen we Amersfoort Noord op de kaart zetten!”
 
Vaar naar het evenement met je eigen bootje, of kom gewoon op de fiets of lopend vanaf het station en zoek een plekje op de kade. Geniet met een drankje en een hapje van het gevarieerde programma. Vanaf 15.00 uur treden jonge talenten op in verschillende formaties. Deze artiesten zijn geselecteerd door Scholen in de Kunst. Vanaf 18.00 uur treden de United Sisters op. Later op de avond speelt de disco-, pop- en soulband Xite. Het programma wordt afgesloten met het optreden van Diggy Dex. Gratis toegang.
 
https://www.vivavathorst.nl/