headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Belastingdienst helpt Utrechters die uit elkaar gaan met vijf dingen die je meteen moet regelen

  

Heb jij je huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract net verbroken? Weet dat dit gevolgen kan hebben voor je belastingen en toeslagen. Omdat er een hoop op je afkomt bij een scheiding zetten de Belastingdienst en Toeslagen vijf dingen op een rij die voor iedereen goed zijn om meteen te regelen. Hulp nodig? Kijk op belastingdienst.nl/scheiden of volg op donderdag 8 september van 19.30 tot 20.45 uur het gratis webinar Scheiden of uit elkaar.

 

Als je uit elkaar gaat, moet je opeens veel regelen. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Hoewel je vast niet als eerste aan je belastingzaken denkt, is het toch belangrijk een aantal dingen meteen te regelen. Want deze hebben gevolgen voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt of voor de toeslagen die je kunt krijgen. En misschien kom je wel in aanmerking voor een heffingskorting of een toeslag, aldus belastingexpert Manuela van Blanken.

 

Door de scheiden-checklist in te vullen op belastingdienst.nl/scheiden zie je wat jij in jouw situatie moet regelen. Nu of later. Maar er zijn een paar dingen die voor íedereen slim zijn om meteen te doen.

 

Vijf dingen om meteen te regelen   

 

1. Praktisch check je DigiD en je rekeningnummer en geef je verhuizing door
Misschien heb je je ex-partner gemachtigd om voor jou belastingaangifte te doen. Trek je machtiging in op machtigen.digid.nl. Zo voorkom je dat je ex belastingaangifte doet, zonder dat je dit weet. Als jouw ex je wachtwoord van je DigiD kent, is het handig deze te veranderen. Heb je een nieuw rekeningnummer? Geef dit dan door via Mijn Toeslagen als je toeslagen ontvangt en via Mijn Belastingdienst voor je belastingaangiften. Geef ook je adreswijziging door aan de gemeente.

 

2. Geef de veranderingen in je leven door via Mijn Toeslagen en ga na of je recht hebt op nieuwe toeslagen
Veranderingen in je leven hebben invloed op je toeslagen. Zoals je zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget. Dus ga je uit elkaar of scheiden, verandert je inkomen of neem je meer of minder kinderopvanguren af na de scheiding? Geef het door via Mijn Toeslagen, zodat je niet te veel of te weinig toeslag krijgt.

 

Ontvang je nu nog geen toeslagen? Misschien heb je daar na de scheiding wel recht op. Kijk op toeslagen.nl om te zien wanneer je toeslagen kunt krijgen.

 

3. Heb je samen een woning? Check wie de hypotheekrente mag aftrekken
Wie hypotheekrente mag aftrekken, hangt onder andere af van wie in het huis blijft wonen, hoe lang het geleden is dat één van jullie het huis verliet en van wie het huis is. Ook als je niet in het huis blijft wonen, mag je in sommige situaties nog 2 jaar hypotheekrente aftrekken. Check hier welke situatie voor jullie geldt.

 

4. Pas je voorlopige aanslag aan of vraag er één aan
Misschien ontvang of betaal je na je scheiding partneralimentatie. Of verandert de hypotheekrenteaftrek. Dat heeft gevolgen voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt. Heb je een voorlopige aanslag? Dan is het belangrijk om deze aan te passen. Zo voorkom je financiële verrassingen. Nog geen voorlopige aanslag? Kijk dan op belastingdienst.nl/voorlopigeaanslag of het interessant is om er één aan te vragen.

 

5. Bedenk alvast hoe je belastingaangifte wil doen, alleen of samen. En leg afspraken vast

Vergeet niet om afspraken vast te leggen over belastingen en toeslagen. En denk alvast na over hoe je aangifte wil gaan doen. Als je gescheiden bent of uit elkaar gaat, kan je ervoor kiezen nog één keer over het gehele jaar van de scheiding belastingaangifte te doen als fiscaal partners. Het voordeel hiervan is dat je voor een laatste keer gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten gunstig kunt verdelen. Ook voorkom je fouten, want je hebt gegevens van elkaar nodig. Zoals gegevens over het inkomen, de hypotheek of spaartegoeden. Houd bij je keuze wel rekening met de mogelijke gevolgen voor toeslagen, heffingskortingen en eventuele drempelbedragen zoals bij zorgkosten. Maak daarom een berekening met en zonder fiscaal partnerschap over het jaar van de scheiding. Dit doe je door als proef de voorlopige aanslag in te vullen op Mijn Belastingdienst zonder deze te verzenden. Met de jaarinkomens van jullie beiden kan je daarna voor je toeslagen een proefberekening maken.

 

Meer weten? Kijk op belastingdienst.nl/scheiden. Of meld je hier meteen aan voor het gratis webinar Scheiden of uit elkaar.

Nieuws van provincie Utrecht 15 augustus 2022

Provincies zetten Smart Mobility in tijdens de Vuelta voor bereikbaarheidscommunicatie

Tijdens de Vuelta op 19 en 20 augustus zijn diverse wegen in onze provincie tijdelijk afgesloten. Vanaf 12 augustus worden toeschouwers, weggebruikers en aanwonenden van het gebied hierover geïnformeerd via Smart Mobility.

ZOMER IN BEAUFORT

 

MOESTUINSALADE EN PRUIMENTAART

 

In deze warmte heerlijke koelte op ons bosterras, lekkere luie stoelen, taarten van de Veldeuken: dit weekeinde pruimentaart. En moestuinsalade met tomaat, tuinboontjes, snijbiet, humus en croutons. Van Schulp fantastische vruchten en groente-sappen, het allerlekkerste gingerbeer en lekker bier uit het ruime assortiment van Gulpener.

We zIjn keihard aan de slag met de komende concerten, er staan weer prachtige concerten in de agenda. Te beginnen volgende week zondag met de Zeister Muziekdagen. Let op Raymond van het Groenewoud op 2 september in de Broedergemeente is bijna uitverkocht.

 7 en 8 september - TRY-OUT

JAN BEUVING

Niets blijft, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.


FOTO 1989

HOOFD, HART EN HANDEN
WERKEN IN HET THEATERCAFÉ

Ons theatercafé is een thuis voor veel mensen. Bijv. voor artiesten die er optreden of gewoon even langswippen of komen repeteren. Mensen ontmoeten elkaar in de herberg en natuurlijk zijn er veel wandelaars en fietsers. Sommigen hebben er hele speciale herinneringen van huwelijkspartijen, evenementen en ook condoleances. We draaien de muziek van de artiesten die bij ons optreden en de gerechten zijn van biologische kwaliteit.

We zijn op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, met het hart op de juiste plaats en een levendige geest.

Denk jij dat je iets voor het Beauforthuis kan betekenen? Neem contact op met lidwienvork@beauforthuis.nl

Aangepaste dienstregeling in Utrecht tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus

 De Vuelta komt naar Nederland. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt de wielerwedstrijd gereden in (de provincie) Utrecht. Dit heeft gevolgen voor de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV. Diverse bus- en tramlijnen rijden tijdelijk niet, minder vaak of een kortere of andere route. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en extra overstappen. Plan je reis voor vertrek via de reisplanner voor een actueel reisadvies. 

 
Vrijdag 19 augustus
 
De Vuelta start op vrijdag 19 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. De route start vanaf de Jaarbeurs en gaat via Overvecht en Leidsche Rijn terug naar de Jaarbeurs. Dit heeft van 15.00 uur tot 22.00 uur gevolgen voor de dienstregeling van een groot aantal bus- en tramlijnen in Utrecht. Een paar voorbeelden van de wijzigingen
 • Tram 20 en 21 rijden tot Utrecht CS Jaarbeursplein; tram 22 rijdt tussen Utrecht CS Centrumzijde en P+R Science Park.
 • Bussen vanuit Vianen en Nieuwegein rijden tot P+R Westraven, en bieden daar overstap op de tram naar Utrecht CS Jaarbeursplein.
 • Bussen vanuit Zeist rijden naar Science Park, en bieden daar overstap op de tram naar Utrecht CS Centrumzijde.
 • Bussen vanuit Overvecht-West en Maarssen-dorp rijden naar een halte in de buurt van station Utrecht Zuilen.
 • Bus 1, 2, 3, 4, 6, 8 en 28 rijden niet.
 • Bus 102 en 107 rijden naar station Vleuten ipv Utrecht CS.
 • Bus 120 rijdt via een omleiding tot halte Vlampijpstraat bij station Utrecht Zuilen.
 • Bus 195 en 295 rijden vanaf de halte Kanaleneiland naar station Lunetten ipv Utrecht CS.
 • U-flex is niet te boeken van of naar de haltes Station Overvecht, Station Zuilen, Zamenhofdreef of Rubicondreef.
 • Sommige delen van de routes van bestaande buslijnen worden gecombineerd tot een nieuwe pendelbuslijn, die naar het dichtstbijzijnde NS-station rijdt.
 
Zaterdag 20 augustus
 
Op zaterdag 20 augustus rijden de wielrenners van de Vuelta van s-Hertogenbosch naar Utrecht Science Park. De route loopt onder andere via de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort. In verband met de wedstrijd zijn meerdere wegen in de provincie Utrecht voor een bepaalde tijd afgesloten. Dit heeft van 13.30 uur tot 18.00 uur gevolgen voor de dienstregeling van een groot aantal buslijnen in de provincie Utrecht. Een paar voorbeelden van de wijzigingen
 
 • Bus 9, 19, 50, 80, 280 en 511 rijden s middags (delen van de route) tijdelijk niet.
 • Bus 56 rijdt in de middag een omleiding tussen station Driebergen-Zeist en Cothen. Daardoor komt hij niet in Driebergen, Doorn en Langbroek.
 • Bus 34 en 56 rijden tussen Zeist en Amersfoort via de A28 en komen niet in Huis ter Heide en Soesterberg. De bussen stoppen dan wel bij halte P+R Soesterberg aan de A28.
 • Bussen aan de oostkant van Utrecht-stad krijgen eveneens met omleidingen te maken, zoals de bussen van en naar Zeist. Deze worden omgeleid via Science Park. Trams 20 en 21 rijden speciaal op deze zaterdag tussen Utrecht CS en Science Park, zodat reizigers van en naar Zeist met een overstap alsnog Utrecht CS kunnen bereiken.
 • Bus 58 rijdt s middags tijdelijk alleen tussen Hilversum en station Bilthoven.
 • Bus 202 rijdt tot aan de Galgenwaard ipv Rijnsweerd-Noord.
 
Plan je reis via de reisplanner
Veel bus- en tramlijnen rijden tijdens de Vuelta niet volgens de dienstregeling. Plan je reis voor vertrek via de reisplanner. Alle wijzigingen zijn hierin verwerkt. Daardoor wordt er een actueel reisadvies gegeven. Kijk op syntusutrecht.nl of u-ov.info voor meer informatie. 
 

Raad van State geeft bewonersorganisaties gelijk inzake herziening bestemmingsplan Westelijke Ontsluiting

Klinkende overwinning voor bewonersorganisaties 

Met drie uitspraken van de Raad van State is een einde gekomen aan de juridische procedures die nog liepen over de Westelijke Rondweg. Op 1 juli was het omstreden en dure project in het nieuwe coalitieakkoord van D66, GroenLinks, CDA, CU en Partij voor de Dieren al geschrapt. Kort daarna kwam de projectleiding van de Westelijke Rondweg naar buiten met het bericht dat het project financieel volledig uit de hand was gelopen. Het zou geen 68 miljoen, maar 113 miljoen gaan kosten. Twee uitspraken van de Raad van State hebben het project nu echter ook juridisch laten ontsporen. Met name de uitspraak over de weigering om het bestemmingsplan voor de Westelijke Rondweg te herzien mag een klinkende en historische overwinning van de bewonersorganisaties worden genoemd en heeft vergaande consequenties, ook voor andere projecten in Amersfoort en elders. Volgens de Stichting Groen in Amersfoort en de SGLA (Vereniging Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort) was uit nieuwe feiten gebleken dat het bestemmingsplan niet kon worden gehandhaafd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om vastgestelde fouten in verkeersmodellen, financiële onuitvoerbaarheid van het plan, de enorme natuurschade door massale bomenkap, en dode dassen als gevolg van onjuiste handhaving. Daarom hadden de bewonersorganisaties de gemeenteraad gevraagd het bestemmingsplan te herzien. Reeds bij het éérste argument, namelijk de fouten in het verkeersmodel, constateert de Raad van State dat in het raadsbesluit te algemeen is ingegaan op de aangedragen bezwaren. De conclusie is keihard: Het besluit van de gemeenteraad om het verzoek tot herziening af te wijzen berust niet op een zorgvuldig onderzoek naar de relevante feiten en de af te wegen belangen. De afwijzing van een verzoek om herziening vraagt om een zorgvuldig voorbereid onderzoek en een deugdelijk gemotiveerde belangenafweging, en dat heeft de (oude) gemeenteraad van Amersfoort nagelaten, concludeert de Raad van State. Nu de nieuwe coalitie in Amersfoort (zonder de VVD, die een groot voorstander van het autoproject) lijkt deze uitspraak als mosterd na de maaltijd te komen. Niets is echter minder waar, stellen Groen in Amersfoort en de SGLA. Chris Mooiweer, bestuurslid van de SGLA: “Met deze unieke uitspraak van de Raad van State blijkt overduidelijk dat een bestuursorgaan als de gemeente Amersfoort niet zomaar een bezwaar aan de kant kan zetten en nu zelfs door de hoogste rechter van Nederland wordt verplicht om gedegen onderzoek te doen naar de aangedragen bezwaren. Dat is ook in de toekomst in andere projecten in Amersfoort, maar ook in andere gemeentes en in andere procedures, zeer belangrijk”. Michiel Mooibroek, voorzitter van de Stichting Groen in Amersfoort: “De gemeenteraad heeft onzorgvuldig gehandeld en had een goed onderzoek naar de fouten in het verkeersmodel moeten uitvoeren. De Raad van State heeft op basis van alleen al onze bezwaren over het verkeersmodel geconstateerd dat er sprake is van onzorgvuldig handelen. De zaak was zo overtuigend dat de drie rechters het niet meer nodig vonden om de rest van onze bezwaren nog te behandelen”. In een tweede uitspraak over keerwanden voor de aanleg van de autotunnel van de Westelijke Rondweg, heeft de Raad van State de bewonersorganisaties op het cruciale punt ook gelijk gegeven. De gemeente had de grens van het bestemmingsplan voor de Westelijke Rondweg niet zomaar mogen oprekken ten nadele van het bestemmingsplan voor een aangrenzend gebied. Alleen in een derde uitspraak gaat de gemeente vrijuit. De Raad van State staat toe dat de provincie Utrecht niet zelfstandig hoefde te onderzoeken of er inderdaad geen dassen in het gebied zouden leven, toen de gemeente naliet om ontheffing voor de dassen aan te vragen in het kader van de Wet Natuurbescherming.

Handbaldames Auto Smeeing/BDC verwelkomen nieuwe trainer

De damesselectie van handbalvereniging Auto Smeeing/BDC start het seizoen 2022-2023 met een nieuwe trainer. Na 2 jaar neemt Hein Megens (62) het stokje over van Mandy Timmer, voor wie het trainerschap eigenlijk een ad-interim functie was. Hein Megens, net verhuist naar Soest, neemt een bak aan ervaring met zich mee. De afgelopen 12 jaar heeft hij diverse trainersfuncties vervult in de omgeving van Amsterdam/Haarlem, bij clubs als VOC, DSOV, KDO. Hij was de laatste 3 jaar verantwoordelijk voor de damesselectie van VOS uit Zwanenburg. Zelf heeft hij 20 jaar gespeeld in o.a. de hoofdklasse, tegenwoordig Eredivisie.

 

Bij de jeugdteams heeft BDC met de komst van Roos van Leeuwen (25) een nieuwe jeugdtrainster in huis gehaald. Roos was vorig seizoen nog speelster bij het eerste team van VOC dat uitkwam in de Eredivisie en streed om het landskampioenschap. Roos heeft voorlopig een punt achter haar handbalcarrière gezet en gaat zich nu toeleggen om het trainerschap. Voorzitter Purdey Horbach is zeer blij met de komst van beide trainers: “Het is altijd fijn als er een frisse wind door een groep waait en zeker met iemand van buitenaf. We hebben bij de damesselectie met het stoppen van een aantal speelsters wel wat ervaring in moeten leveren, maar ik ben ervan overtuigd dat als de klik er met Hein is, dat zij wederom mee gaan doen voor het kampioenschap. Daarnaast zal de komst van Roos, die voornamelijk de B-meiden gaat trainen, ervoor zorgen dat dit jeugdteam snel het niveau behaalt van de senioren en de overstap naar de senioren binnen een paar jaar geen enkel probleem is.” 

Dierenpark Amersfoort Koele zomerdieren!

 

Luister nu naar de nieuwste aflevering van BRUL dé dierenpodcast voor kinderen! In deze aflevering neemt dierverzorger Saskia Visser je mee in de wereld van de zomerdieren. Ontdek welke dieren echte zonliefhebbers zijn en welke bewoners liever de schaduw opzoeken. Ben jij zo zuinig als een kameel, duik je sierlijk in het water als een otter, of spetter je water rond als een olifant? Kom te weten hoe je slim met water omgaat! Want water is belangrijk voor dieren én mensen. Luister de podcast op Spotify!

Podcast luisteren

Zomermarkten in het centrum van Amersfoort

Op dinsdag in de maand augustus is er een gezellige zomermarkt in de Langestraat en Utrechtsestraat.

De markt staat gepland op 16 augustus van 11.00 uur tot 18.00 uur.
Op deze gezellige zomermarkt kom je vele winkeliers tegen die met een kraam voor de winkel hun artikelen verkopen. Vaak met een leuke actie of superdeal, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om tijdens de zomermarkt naar het centrum van Amersfoort te komen!
Ook vind je naast de winkeliers allerlei kooplieden van buiten Amersfoort. Deze kooplieden zijn een echte aanvulling op hetgeen er reeds aangeboden wordt in het centrum.
Er zijn nog plekjes vrij. Voor inschrijven of info kijk op www.dynamicpromotions.nl.

Hi Amersfoort-fan

 

Met de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief houden we jou op de hoogte van het wie, wat en waar in de stad. Met deze keer: een heerlijk zomerterras bij Kannen & Kruiken, lekkere tunes tijdens 033Live, de verborgen parels van de Kamp en de beste adresjes voor zonnige cocktails in Amersfoort. Cheers!

Drankjes en deuntjes onder de zomerzon 
Terrasgoden, wijn-, bier- en koffiekenners opgelet! Kannen & Kruiken keert terug met een terras gevuld met alle spraakwaters en dorstlessende smaakmakers. Ieder soort drankje - van cocktails tot fris - krijgt een eigen plekje op het Burgemeester Brouwerplantsoen. 

Van donderdag 25 t/m zondag 28 augustus borrel je op dit heerlijke zomerterras. 
Proost!
Pophits en R&B tunes tijdens 033Live

Zing mee met Nederlandse pophits van Brace en OG3NE of schud je billen op de R&B tunes van Josylvio, Yung Felix en meer. Op 26 en 27 augustus dans je erop los tijdens het Amersfoortse muziekfestival 033Live.

I like to move it, move it
De wereld achter de Kamperbinnenpoort
De mooie Kamperbinnenpoort voelt haast als een magische doorgang naar winkelgebied de Kamp. Zodra je er onderdoor loopt, word je verrast door zowel de historische kenmerken als de exotische en culinaire plekken uit verschillende wereldkeukens.

Nieuwsgierig naar wat de Kamp allemaal te bieden heeft? Op deze pagina geven wij jou de beste tips voor een dagje op stap. 
Ontdek de verborgen parels
Hier drink jij heerlijke zomercocktails
Mojito, Gin-Tonic, of een Espresso Martini... Er gaat niks boven een heerlijk zoete cocktail op een zonnig terras. Wij vertellen je waar je klassieke én verrassende cocktails drinkt in hartje Amersfoort!
If you like Piña Coladas

Land Art expo Stille Omgang rondom Eemklooster te Amersfoort

Nog te zien t/m 30 oktober 2022

Midden in de drukte van de samenleving is er de stilte van het Eemklooster.

Veertien kunstenaars uit het hele land tonen op het terrein rond het Eemklooster in Amersfoort land art kunstwerken die veelal speciaal voor deze locatie vervaardigd zijn.

De getoonde werken zijn toevoegingen aan- en reacties op het landschap. Het terrein en de begroeiing zijn daarbij geheel intact gebleven. Het Eemklooster is nu een verzamelplek voor bedrijven, ateliers en kinderdagverblijven. Toch is de sfeer in het park er omheen nog die van rust en contemplatie. Door kunst te plaatsen op onverwachte plekken wordt het unieke van de locatie benadrukt. De tentoonstelling is een soort stille omgang waar de kunstwerken reflecteren op het kloosterleven van stilte en bezinning tegenover de drukte van het gewone leven. Deze expositie laat zien dat de unieke locatie een plek is om samen te genieten van kunst, natuur en cultuur. Zij toont de kracht van de land art en de kunstenaars.

 

Wethouder Astrid Janssen “Het Eemklooster is een van de Amersfoortse rijksmonumenten en zowel het complex als het terrein eromheen zijn prachtig. Het kunstproject, dat mede mogelijk is gemaakt door Open Call Beeldende Kunst Amersfoort, verbindt kunstwerken met de omgeving. Het maakt deze serene plek aan de rand van de stad nog iets mooier dan ze van zichzelf al is. Ik hoop dat veel mensen de kunst komen bekijken en zo ook het klooster, misschien wel opnieuw, ontdekken.

 

De kunstenaars

Met Johan Sietzema en zijn kunstwerk HIER, een ode aan het nu, begint de route rondom het klooster. Chiel Kuijl maakt structuren dmv touwen en kleine elementjes. De structuur die ontstaat door deze verbindingen wordt nog meer zichtbaar door beweging die de bezoeker zelf kan veroorzaken door op de schommelbank te gaan zitten. Jan Everwijn plaatste wortelstronken van verschillende bomenonderste boven in de grond in de installatie In stilte om(ge)gaan. Peter Huibers maakt met een mobile, evenwicht in beweging. “Ware rust is niet het ontbreken van beweging, het is evenwicht in de beweging.” Peggy Eras, kunstenaar en mede-organisator, maakte 47 paarse sluiers van wilgentenen en oud steigerdoek. De kleur paars staat voor passie, inspiratie en spiritualiteit. Ook creëerde zij een klaaglijn met vlaggen van oude zeilen met daarop ‘geklaag’ van mensen. Hedy Hempe heeft in een week tijd, ter plekke een enorme installatie opgebouwd van takken van het terrein. Met daarin een opening, een kader om doorheen te kijken naar het klooster. Het kunstenaarsduo Jacomien Boonstra & Yolanda van Dongen maakten tekeningen, portretten op wit steigerdoek. Iets verderop worden de bezoekers, door Elsbeth Pilz en Hester Pilz, verleid in ‘Waar vinden wij zingen?’ om oog te hebben voor de kleine wonderen in de natuur die ons omgeven. De foto’s van Elsbeth vinden een bijzondere plek in de keramiek van land artist Hester. Thea van Vliet creëerde als ode aan de natuur de installatie ‘Kapel’ met gotische ramen en een roosvenster, gemaakt van natuurlijke materialen (met oa bloemen uit rouwboeketten en veren). Om de natuur te eren als gewijde plaats voor rust, bezinning en inspiratie. Carola Mokveld plaatste een familieportret in de vijver en op de voormalige begraafplaats creëerde zij de installatie ‘139’. Het aantal zusters dat hier begraven heeft gelegen gaf zij een plek door een emmer met wit laken te plaatsen. Hierop staan geborduurde kruizen. De lakens veranderen door de tijd en invloed van de natuur en zullen na afloop weer verwerkt worden in nieuwe kunstwerken. Elganan Jelsma toont een ‘Anna’, de vrouw die kennis doorgeeft. Typerend voor de kennisoverdracht waar de zusters al die jaren voor stonden! De Anna is gemaakt van afgedankte banners van musea. Als laatste heeft de Amersfoortse kunstenaar Jos Smink een locatie uitgekozen tussen zijn voormalige ‘jongensschool’ en het zicht op het ‘meisjesklooster’. De ‘knotwilgen’ weerspiegelen de lucht en geven een mooie doorkijk naar het kloosterterrein.

 

De expositie is dagelijks gratis toegankelijk!

Een catalogus met route en info van alle kunstenaars, is ter plekke gratis verkrijgbaar, maar ook te downloaden via de website van pubart.nl

Kunstenaars: Hedy Hempe, Chiel Kuijl, Carola Mokveld, Hester Pilz & Elsbeth Pilz, Johan Sietzema, Jos Smink, Yolanda van Dongen & Jacomien Boonstra, Peggy Eras, Elganan Jelsma, Jan Everwijn, Peter Huibers en Thea van Vliet.

 

Locatie: Het Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

www.eemklooster.nl

Organisatie: PubArt Kunstprojecten www.pubart.nl

Ontmoet Marten en Oopjen in s-Graveland

Vele jaren hebben Marten en Oopjen de muren van Schaep en Burgh gesierd. Na in 2020 achter gesloten deuren te zijn verdwenen, zijn de levensgrote reproducties inmiddels weer te bewonderen in s-Graveland. In Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek verwelkomen wij deze twee bijzondere gasten in de Eekhoornzaal. Luister op zaterdag 27 augustus naar het prachtige verhaal achter de schilderijen en wandel daarna met de gids over Buitenplaats Schaep en Burgh.

Rijke kooplieden

Amsterdam en s-Graveland waren in de Gouden Eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rijke kooplieden verbleven s zomers in hun luxe verblijven buiten de stad. Elk jaar verhuisden ze met de mooiste stukken uit hun inventaris naar s-Graveland. Zo hingen destijds de schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt regelmatig op Schaep en Burgh.

Schaep en Burgh

Deze buitenplaats diende van 1815 tot 1877 als buitenverblijf van het echtpaar Anna van Winter en Willem van Loon. De schilderijen kwamen ieder voorjaar met de trekschuit van het stadspaleis aan de Herengracht naar s-Graveland. Natuurmonumenten toont levensgrote reproducties van de schilderijen in de Eekhoornzaal van Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Wandeling over de buitenplaats

Het echtpaar Van Loon-Van Winter bracht veel tijd buiten door en ontvingen in huis en tuin vele gasten. Het huis kreeg een opknapbeurt en het park werd verfraaid onder leiding van de bekende landschapsarchitect Jan David Zocher jr. Nog steeds is het ontwerp goed zichtbaar in het landschap. Natuurmonumenten voert in tien jaar een groot herstelplan uit, in de geest van Zocher, om het landgoed weer te behouden voor de komende eeuw. Tijdens de wandeling wordt in woord en beeld het verhaal verteld van het parklandschap toen en nu.

Handig om te weten

·         Deze excursie start bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

·         Koop van tevoren je tickets online.

·         Honden kunnen niet mee.

·         Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent

Informatie

·         Voor wie Volwassenen

·        Locatie Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b,                                      1243 JJ s-Graveland                        

·         Voor vragen Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80

·         Datum en tijd zaterdag 27 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur

·         Prijzen Lid € 8.75, niet lid € 12.50

·         Website                     www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Op zondag 21 augustus presenteert Stichting de Vrolijkheid in het publieksprogramma van het Joods Museum het project L atelier Hétérotopie

Getalenteerde fotografen namen vorig jaar deel aan dit fotografie project in Rijswijk en vertellen hierover tijdens deze zondagmiddag. 
 
Presentatie in het museum
De presentatiemiddag is tot stand gekomen in een bijzondere samenwerking met het Joods Museum. Het Joods Museum toont een selectie uit l atelier hétérotopie in de tentoonstelling Every Picture Tells a Story een tentoonstelling met fotografie uit de jaren dertig tot vandaag de dag. Van de jonge fotografen Nur, Hafsa en Miriam, die meewerkten aan L atelier Hétérotopie, zijn drie prachtige beelden te bewonderen, die nog tot 4 september te zien zijn in het museum. 
 
L atelier hétérotopie
Een hétérotopie is een ruimte die niet privaat maar ook niet publiek is. Het is een tussenruimte gereserveerd voor iets bijzonders. Dit geldt ook voor een azc het is een wereld op zichzelf en tegelijkertijd staat het buiten de maatschappij. Met het gegeven van de hétérotopie zijn de jonge fotografen, in samenwerking met workshopleiders Eliza Bordeaux en Elianne Welles, gaan verkennen hoe beeldtaal kan worden ingezet om visueel uitdrukking te geven aan jezelf binnen verschillende omgevingen. Het asielzoekerscentrum in Rijswijk en zijn omgeving en een uitstap naar Rotterdam werden als hétérotopie verkend. Drie fotografen die deelnamen aan dit project zullen een aantal van deze foto s te bespreken.
 
De presentatiemiddag over L Atelier Hétérotopie vindt plaats in het auditorium van het Joods Museum.
Toegang Entreeticket JCK + €5
Datum Zondag 21 augustus
Tijd 14.30 - 15.30 uur
Adres Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL Amsterdam
 
De tentoonstelling Every Picture Tells a Story is nog tot 4 september te zien in het Joods Museum.
 
Stichting de Vrolijkheid 
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op meer dan 25 azc s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.
 
L atelier hétérotopie is mede mogelijk gemaakt door Stichting de Vrolijkheid, het Mondriaan Fonds, fotografen Eliza Bordeaux & Elianne Welles.
 
 

Eerste bewoners Het Plot krijgen sleutel

 De eerste bewoners van woonproject Het Plot ontvingen vandaag de sleutel van hun nieuwe woning. Het voormalig kantorenpand aan de Plotterweg 31-33 in het Hoefkwartier is omgevormd tot woonruimte. Het gebouw telt na verbouwing 129 betaalbare woningen. In Het Plot komen zowel reguliere huurders als bijzondere doelgroepen te wonen.

 

Het Plot is een gemengd-wonen-concept. In het gebouw gaan naast 64 reguliere huurders, hoofdzakelijk jongeren, ook 43 statushouders en 22 economische dak- en thuislozen wonen. De bewoners delen faciliteiten zoals keukens en douches. In het complex is ook een grote gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een communitycoach ondersteunt de bewoners waar nodig. Bijvoorbeeld bij het opzetten van gezamenlijke activiteiten.

 

Krappe woningmarkt

Het huisvesten van verschillende doelgroepen en typen huurders maakt onderdeel uit van het programma Wonen en Zorg van gemeente Amersfoort. In Amersfoort is een groot tekort aan woningen. Tijdelijke woningen helpen onder meer mensen die door de krappe woningmarkt in een moeilijke situatie terechtkomen.

 

De woningen worden verhuurd door Monoma, een bedrijf dat woningen beheert en verhuurt. De 129 woningen zijn in ieder geval vijf jaar beschikbaar. De eigenaar ontwikkelt ondertussen plannen voor een definitieve invulling van de locatie aan de Plotterweg.


Evenement met voertuigen bij Nationaal Militair Museum

 

Het Nationaal Militair Museum organiseert in het weekend van 3 en 4 september het jaarlijks terugkerende evenement Zomeroffensief. Een evenement waarbij een groot deel van de collectie tentoon wordt gesteld voor publiek. Ook zijn er diverse demonstraties van voertuigen in de Arena en kan men een kijkje in het depot nemen.

Zomeroffensief

Tijdens het zomeroffensief zijn er diverse demonstraties van voertuigen en tanks, zoals de Leopard 1V, de AMX-13, de M577, de YPR-ERA en nog veel meer. De demonstraties zijn beide dagen om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Experts geven tijdens de demonstraties een toelichting. Daarnaast staan er veel voertuigen en vliegtuigen uit het depot buiten opgesteld, zoals de Phantom, de Starfighter, de Fokker S.14 en de Alouette II.

Open depot

Het depot dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek, is dit weekend geopend. Veel voer- en vliegtuigen kunnen van dichtbij worden bekeken. Daarnaast staan er veel voer- en vliegtuigen buiten opgesteld zodat bezoekers ze van dichtbij kunnen bekijken. Er zijn diverse kinderactiviteiten, zoals het rijden in een minitank en mini-jeep.

Nationaal Militair Museum

Het NMM in Soesterberg vertelt met kracht het verhaal van militairen en het militaire verhaal. Dat doen we met documentaires, persoonlijke verhalen, relevante exposities en activiteiten die je bijblijven. Het NMM is één van de vier koninklijke defensiemusea in Nederland en samen met het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum willen we bij een groot publiek het besef vergroten dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen daarmee recht doen aan het aandeel van de krijgsmacht in onze nationale geschiedenis en aan haar rol in de bescherming van onze vrijheid en vrede. Meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

 

Spoffin is terug in de straten van Amersfoort, kom genieten van unieke theateracts

 

Hi Amersfoort-fan,

Met de Tijd voor Amersfoort nieuwsbrief houden we jou op de hoogte van het wie, wat en waar in de stad. Met deze keer: de stad als openluchttheater tijdens Spoffin, een land art expositie bij het Eemklooster, games & fun bij Club Tucan en baby stokstaartjes in DierenPark Amersfoort. Have fun!

StoryTrail Stadswandeling Amersfoort op donderdag 25 augustus

Een theatervoorstelling met de straten en stegen van de stad als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling Amersfoort. Op donderdagmiddag 25 augustus neemt verteller Louise Wandelaar van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee door de binnenstad. Onderweg vertelt zij de mooiste verhalen uit de stadshistorie.

 

In de geschiedenis van Amersfoort wemelt het van de sterke verhalen, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Je wordt goeie maatjes met de legendarische keitrekkers. Je komt er achter wat de overeenkomst is tussen Amersfoort en een ui. Je huivert bij een eeuwenoud spookverhaal. Je beleeft bittere strijd en innige liefde. En je ontdekt hoe het komt dat de toren van Amersfoort bijna de hoogste van Nederland is. Zo wandel je dwars door de bewogen stadshistorie, een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet!

 

 

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort begint op donderdag 25 augustus 2022 om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoortReserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind € 9,79).

StoryTrail Stadswandeling Amersfoort – Theater en Historie

Extra voorstelling op zondag 28 augustus

Een theatervoorstelling met de straten en stegen van de stad als decor: dat is de StoryTrail stadswandeling Amersfoort. Op zondagmiddag 28 augustus neemt verteller Louise Wandelaar van Theatergezelschap Stadsavonturen je mee door de binnenstad. Onderweg vertelt zij de mooiste verhalen uit de stadshistorie.

 

In de geschiedenis van Amersfoort wemelt het van de sterke verhalen, dat merk je tijdens deze wandeling al snel. Je bent de eerste straathoek nog niet om of je zit al middenin een spannend avontuur. Je wordt goeie maatjes met de legendarische keitrekkers. Je komt er achter wat de overeenkomst is tussen Amersfoort en een ui. Je huivert bij een eeuwenoud spookverhaal. Je beleeft bittere strijd en innige liefde. En je ontdekt hoe het komt dat de toren van Amersfoort bijna de hoogste van Nederland is. Zo wandel je dwars door de bewogen stadshistorie, een bijzondere ervaring die je nooit meer vergeet!

 

De StoryTrail stadswandeling Amersfoort begint op zondag 28 augustus 2022 om 14:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/amersfoort. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind € 9,79).

Nieuws van provincie Utrecht 4 augustus 2022

Herstelwerkzaamheden fietspad Veenendaalsestraatweg in Rhenen

Op maandag 22 en dinsdag 23 augustus 2022 voert de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht herstelwerkzaamheden uit aan het fietspad van de Veenendaalsestraatweg (N416) in Rhenen. Op verschillende stukken van het fietspad worden klinkers vervangen door asfalt.

La Vuelta wielrenfiets on tour door provincie Utrecht

Van 2 tot en met 22 augustus organiseert de provincie Utrecht de La Vuelta wielrenfiets on tour. Iedere paar dagen bezoekt deze fiets een andere Vuelta doorkomstgemeente in de provincie en wordt daar in het gemeentehuis tentoongesteld. Opeenvolgend is de Vuelta wielrenfiets te zien in Baarn, Scherpenzeel, Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Rhenen. Inwoners en geïnteresseerden kunnen de fiets bij de gemeenten bekijken en foto s maken.

La VueltaHolanda

Deze zomer staat de provincie Utrecht in het teken van La Vuelta Holanda, de Spaanse wielerwedstrijd die op 19 augustus in Utrecht van start gaat. In aanloop naar de start van de wielerwedstrijd zijn diverse activiteiten georganiseerd ter promotie van het sportevenement. La Vuelta wielrenfiets on tour is hier een onderdeel van.

De Vuelta is een prachtig sportevenement waarmee de provincie Utrecht samen met haar partners onderwerpen als sport, cultuur, gezond stedelijk leven en de prachtige natuurlijk omgeving van de provincie een extra stimulans geeft, zegt Valeska van Straalen, opgavemanager Vuelta bij de provincie Utrecht.

Route Vuelta-parcours

Voor wie de wielerwedstrijd wil bekijken in de provincie Utrecht, kan op vrijdag 19 augustus in de stad Utrecht een plekje langs het parcours zoeken. Dan vindt de ploegentijdrit in en om de stad Utrecht plaats. Een dag later zijn de wielrenners ook in andere gemeenten van de regio te zien. Het peloton dat vertrekt in s-Hertogenbosch komt later die dag bij Rhenen de provincie Utrecht binnen. 

Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze unieke locatie zal een tussensprint gehouden worden. Op zondag 21 augustus leggen de wielrenners een parcours af met start en finish in Breda. De exacte route van alle etappes is te vinden op: www.lavueltaholanda.com

Samenwerking La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda is een samenwerking tussen de landelijke projectorganisatie, de provincies Utrecht en Noord-Brabant en gemeenten Utrecht, s-Hertogenbosch en Breda. Voor het activiteitenprogramma werken zij samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, sportverenigingen, kunstenaars en ondernemersorganisaties in de parcoursgemeenten om tal van Vuelta-activiteiten te organiseren voor inwoners en bezoekers.

Beeld & Geluid organiseert Retro Radio live met bekende DJ s

  

DJ Gerard Ekdom achter de radiostudio tijdens Dutch Media Week 2021

 

Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3 radioprogramma s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio. 

 

OPEN035

OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen Hilversum. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio. Retro Radio wordt gepresenteerd door radiomaker Ad Bouman, bekend van de Adje Bouman Top Tien en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj s uit die tijd, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart. 

 

Rollerdisco

De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de Rollerdisco een disco waar alle bezoekers rolschaatsen dragen en dansen op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverd. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12.00 - 20.00 uur.

 

Retro Radio uitzendingen

Bezoekers kunnen Retro Radio live en gratis bijwonen. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. 

 

Zaterdag 27 augustus 11.00 - 18.00 uur inclusief Rollerdisco

Elke vrijdag in september van 16.00 - 18.00 uur

Tijdens Dutch Media Week - 3 t/m 9 oktober- dagelijks van 16.00 - 18.00 uur. 

Over Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

Zomervakantie in de Bibliotheek

 

De zomervakantie is het uitgelezen moment om een boek te lezen of te luisteren. We hebben een groot onine aanbod e-books en luisterboeken wat ideaal is voor een lange autorit of voor in het vliegtuig. Daarnaast hebben we ook inspiratie voor boekenpodcasts op een rijtje hebben gezet. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken. Makkelijk en ontspannen voor op reis!
Meer informatie   S
 
 
 
Zomerpret Voorleesfeestjes
Kom jij in de zomervakantie ook lekker vaak naar de bieb om stapels leesvoer in te slaan? Dan heb je misschien wel zin om een leuke speurtocht te doen of om op één van de voorleesfeestjes te komen. Iedere twee weken staat een ander thema centraal.
Bekijk alle data   S
 
 
 
 
Gildefeest Eemlandse Schrijvers
De bibliotheek Eemland nodigt op zaterdagavond 27 augustus schrijvers uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg uit voor het Gildefeest Eemlandse schrijvers. Het belooft een feestelijke avond te worden met o.a. muziek en de speciale reverspin voor Eemlandse Schrijvers wordt uitgereikt.
Meer informatie   S
 
 
 

ZOMERVACANTIE IN BEAUFORT

 

 

Muziekbeelden op groot scherm

Spaanse Ruiter van Gulpener 
Bosbessenkwarktaart van de Veldkeuken

 

Ook deze zomer is het Beauforthuis weer dagelijks een haven voor iedereen die vacantie viert op de Heuvelrug. Wie verkoeling zoekt in de zaal wordt verrast door muziekbeelden op groot scherm. Er staan vleugels om te bespelen. Het bier-assortiment van Gulpener is zwaar uitgebreid, te beginnen met de Spaanse Ruiter Original en Weizen. Groot assortiment taarten van de Veldkeuken: van bosbessenkwark tot dadel-walnoot. En ruim assortiment vruchten- en groentesappen van Schulp. En Abdul heeft heerlijke Libische groentesoep gekookt! En voor wie denkt dat het te gezond wordt: natuurlijk staat de frituur ook aan. En let op het terras aan de boszijde is heerlijk koel.

WELKOM!

 

lees hier Zwarte Ruiter speelt spelletje tussen zuur en zoet.

 

foto onder bosbessenkwarktaart van de Veldkeuken‍


maandag 22 augustus

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

met speciale gast

De meest swingende bigband van Europa komt 22 aug. met een special guest naar het Beauforthuis voor een try-out. Altijd feest!

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft de big band muziek in Nederland op de kaart gezet. Sinds 1999 is het orkest de ruggengraat van de jazzprogrammering van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, naast vele andere podia in Nederland en daarbuiten, met vele tienduizenden bezoekers per jaar. ‍

Flora ART in St Joriskerk

 

Flora ART
 
Ook deze zomer is de Sint-Joriskerk het domein van de kunstenaars van Absoluut. In dit jaar van de Floriade komen wij met de expositie Flora ART.

Planten (Flora) en dieren (Fauna), de bedreigde Aarde, mythologie, moeizaam samenleven, grasland, waterplas en veel meer; de kunstenaars tonen hun eigen, unieke interpretatie van Flora. Kom kijken en kies je favoriet!

Deelnemers
Leon Turpijn, Marjolein Tönis, Willy Schut, Ton van der Pal, Carolien Magnus, Marijke van der Made, Franz Hazelzet, Kedo Erné, Mieke Elzinga, Leonore Dorigo, Magdalena de Coninck.

 
 • Zaterdag 30 juli, 16:00 uuropening van de expositie door Felicia Dekkers, redacteur en schrijver, met de voordracht Te kunst en te keur.
 • Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 5, 12 en19 augustus en 2 september, 16:00 uur. De kunstenaars geven in wisselende groepen toelichting bij hun eigen werk en van de anderen.
De expositie is te zien van 26 juli t/m 3 september 2022.
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 11 - 17 uur.
Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort.
Toegang tot de St.-Joriskerk kost 2€ ter ondersteuning van het onderhoud.
Incidenteel is de kerk gesloten, bij voorbeeld i.v.m. een huwelijk. Check joriskerkamersfoort.nl.
 
Expositie agenda 
 
 • 26 juli - 3 september 2022:
  Flora ART in de Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort.
  Opening zaterdag 30 juli, 16 uur, met Felicia Dekkers Te kunst en te keur.
  Ontmoet de kunstenaars op vrijdag 5, 12 en 19 augustus en 2 september, 16 uur.

  Openingstijden dinsdag t.m. zaterdag 11-17 uur.
 • September - december 2022
  Franz Hazelzet en Marijke van der Made bij Stark in kunst, Bloemendalse Binnenpoort 12, Amersfoort
  Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 12-17 uur, zondag 13-17 uur.
 
Andere exposities van onze kunstenaars
 • 11 juni – 7 augustus 2022 Reiken naar de hemel, met deelname van Marjolein Tönis, bij Frame.de.galerie, Muurhuizen 104, Amersfoort.
  Openingstijden zaterdag en zondag 13–17 uur.
  frame-de-galerie.nl
 • 18 juni – 31 juli 2022 V-E-R-B-I-N-D-I-N-G, solo-expositie van Willy Schut in Museum Het Leids Wevershuis, Middelstegracht 142, Leiden.
  Openingstijden: dinsdag tm zondag 13-16 uur.
  wevershuis.nl.
 • 18 juni – 1 augustus 2022 Verbeelding in Hout en Steen, met deelname van Carolien Magnus, bij Nationaal Bomenmuseum, Velperengh 13, Doorn.
  bomenmuseum.nl
 • 3 september 2022 Kunstmarkt Bathmen, met deelname van Willy Schut, in Dorpstraat, Bathmen.
  kunstmarktbathmen.nl
 • 10 september 2022 Kunstmarkt de Bilt, met deelname van Willy Schut, in Van Boetzelaerpark, De Bilt.
  kunstmarktdebilt.nl
 • 18 september, 16 oktober, 20 november 2022: KunstKijkRoute, met medewerking van diverse kunstenaars. O.a.
  • Willy Schut en Marjolein Tönis bij Artré, Hellestraat 24, Amersfoort
  • Ton van der Pal bij Havik 22 resp. Natuurlijk Mooi, Kortegracht, Amersfoort
  • Carolien Magnus bij Wilma Luigjes, Dreyershofje 15B, Amersfoort
   kunstkijkroute.nl
 
Koffie en kunstpraat

Iedere 3de vrijdag van de maand vanaf 11.00 uur is er koffie en kunstpraat bij Absoluut. We zijn dan te vinden op het Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort of bij Artré, Hellestraat 24 (ingang via Torenstraat). Via de sociale media laten we weten waar we zijn. Welkom!

Leusden Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 1 t/m 4 september

Leusden Jazz Festival vindt jaar plaats van donderdag 1 tot en met zondag 4 september. Het festival biedt een speciaal programma met jazz, soul en wereldmuziek. Ook deze editie vindt plaats in Four Seasons en op meerdere buitenlocaties in Leusden.

Vol trots presenteert het festival gevestigde namen als Trijntje Oosterhuis en legende Hans Dulfer. Op zondag 4 september is er speciale aandacht voor de kinderen met het kinderprogramma de Kleine Louis. De volledige programmering wordt op de website en socials van Leusden Jazz bekend gemaakt.

Kaarten zijn te koop via de website www.leusdenjazz.nl tevens is het mogelijk om aan de deur kaarten te verkopen. De complete line-up staat op de website.