headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Amersfoort dringt samen met andere gemeenten bij minister aan op snelle verbetering elektriciteitsnetwerk

 De nieuwe minister van Klimaat en Energie moet snel aan de slag met het verbeteren van het elektriciteitsnet. Binnen zes maanden verwacht de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een plan hiervoor. Het initiatief voor dit plan komt uit Amersfoort. Wethouder duurzaamheid Astrid Janssen diende namens 25 gemeenten een motie in op de ledenvergadering van de vereniging. Alle  gemeenten steunden de motie.

 

Om de klimaatdoelen te halen is het nodig voldoende duurzame energie op te wekken. Maar het aansluiten van nieuwe projecten met meer dan 200 zonnepanelen op het elektriciteitsnetwerk ligt sinds half oktober stil omdat het hoogspanningsnet vol is.

 

Wethouder duurzaamheid Astrid Janssen Het gaat niet meer om gebrek aan draagvlak of projecten waardoor het opwekken van duurzame energie stokt. De bottleneck is nu het netwerk. Daardoor kunnen bedrijfsdaken niet vol worden gelegd met zonnepanelen. Dat vind ik niet uit te leggen. Vandaar dit initiatief om de minister te vragen hier voorrang aan te geven.

 

De motie roept de minister op met Tennet en de netbeheerders het netwerk te versterken, het opslaan van stroom mogelijk te maken en experimentele technieken toe te passen. Ook vraagt de motie om subsidies voor projecten die moeten wachten veilig te stellen en om te kunnen prioriteren in aansluitingen op het net.

Kabinet geeft elektronicawinkels weer wat lucht

Ondernemers in de elektronica-detailhandel zijn opgelucht over het besluit om de winkeldeuren beperkt te openen. Vanavond maakte het kabinet bekend dat klanten vanaf zaterdag 15 januari weer welkom zijn tot 17.00 uur.
Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland Onze winkeliers
hebben een lockdown moeten doorstaan in een periode die normaal gesproken voor topomzetten zorgt. Met deze versoepeling kunnen we weer vooruitkijken.
Het is nog niet genoeg, maar we zijn blij dat het kabinet een eerste stap in de goede richting heeft gezet.

 Winkelen kan veilig en verantwoord

Techniek Nederland vindt dat de elektronica-retail al bijna twee jaar laat zien dat winkelbezoek verantwoord en veilig mogelijk is. Terpstra We hebben het over verstandige ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen.
Klanten kunnen vanaf zaterdag weer met een gerust gevoel naar de
elektronicawinkel. Onze retail-leden kunnen zich probleemloos aan de regels houden: een maximumaantal klanten, voldoende afstand, mondkapjes en hygiënemaatregelen. Ik ga er dan ook van uit dat de openingstijden
binnenkort verruimd kunnen worden.

 Buitenlandse aanbieders profiteerden van winkelsluiting

 Elektronica-retailers moeten het hebben van de combinatie tussen online en fysieke verkoop. Tijdens de lockdown hadden buitenlandse winkelketens en online-platforms vrij spel. Terpstra: Consumenten die de afgelopen tijd zijn uitgeweken naar het buitenland en naar online-platforms, staan morgen niet vanzelf weer op de stoep. De lockdown heeft ongetwijfeld schade aangericht. Maar ik ben ervan overtuigd dat klanten snel terugkeren. Onze retailers hebben écht iets extra s te bieden.

Parksluiting verlengd

Vrijdagavond heeft de overheid besloten dat de sluiting van dierentuinen verlengd wordt. Dit betekent dat ook ons dierenpark de deuren gesloten moet houden, dit geldt tot en met in ieder geval 25 januari. Wij keken er enorm naar uit om jullie weer te mogen verwelkomen in ons park, maar helaas moeten we daar nog even op wachten. 


Natuurlijk blijven we ook in een gedwongen gesloten park weer de beste zorg geven aan onze dieren en het verder onderhouden van het park.

Heb je een abonnement of een ticket voor de periode dat ons park gesloten is? Check dan, voordat je contact met ons ons opneemt, de speciale pagina op onze website om te zien wat voor jou van toepassing is. Op de park gesloten-pagina vind je de laatste informatie, de pagina houden wij up-to-date.


Bedankt!
Wij willen iedereen nogmaals ontzettend bedanken voor alle steunbetuigingen, berichtjes en betrokkenheid. Onze bezoekers maken het park compleet en wij kijken er naar uit jullie weer te mogen ontmoeten! Houd vol, blijf gezond, zorg voor elkaar en volg onze online kanalen voor de laatste updates uit ons park. Zo krijg je een kijkje achter de schermen via de YouTube-serie Carlijns Dierenvraag, ontdek je het laatste dierennieuws via FacebookInstagram en TikTok en haal je ons dierenpark en de dieren een beetje in huis via onze Doen en maken-pagina

Hopelijk tot snel, wij kijken naar je uit!

Vriendelijke groet,

Het team van DierenPark Amersfoort