headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Jazzangeressen op binnenplaats Observant

Binnenkort kan je genieten van optredens van twee bijzonder oorstrelende zangeressen op de binnenplaats van De Observant. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

 

Zondag 26 september treedt SaraLee Vos op. Een zeer veelzijdige zangeres die haar stem instrumentalistisch gebruikt en haar wortels heeft in de jazz. Ze maakt zich op voor een project waar ze haar passie in kwijt kan. Een album met souljazz als leidend thema. Vanuit de inspiratie, de sound en het gevoel van de gospel op zoek naar bijzondere standards en moderne popstukken met een bijzondere boodschap, zoals van Joni Mitchell en Jimi Hendrix, met warmbloedige afro en bruisende bop.

 

Woensdag 29 september komt Deborah J. Carter met Zandscape naar Amersfoort. Zij is een internationaal actieve jazzvocaliste met diverse albums op haar naam. Bij dit concert wordt repertoire te horen gebracht variërend van Deborah’s interpretaties van jazz standards tot eigen werk en jazzbewerkingen van o.a. songs van The Beatles. Deborah wordt begeleid door Zandscape, de groep van bassist Mark Zandveld, met wie ze een live CD opnam. Met vibrafonist Gunnar Graafmans, gitarist Jeen Rabs, en drummer Jurjen Bakker, heeft deze combinatie een uniek transparant geluid.

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Bijzondere optredens op binnenplaats Observant

 De hele maand september geniet je nog van mooie optredens op de binnenplaats van de Observant. De komende periode staan er bijzondere concerten geprogrammeerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Observant.

 

 

Zondagavond 19 september staat de jonge Chieko Donker Duyvis  op het podium. Deze aanstormende celliste en zangeres verweeft op eigenzinnige wijze latinjazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar, contrabas en percussie in haar ensemble. Met bassist César Puente, gitarist Maurice Rugebregt, Udo Demandt op percussie en Chieko op cello en zang creëert deze band een unieke klankwereld.

 

Woensdagavond 22 september brengt mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo het programma ‘Tribute to a plant’. Door de lockdown van 2020 verbleef Deurloo noodgedwongen veel in haar tuin, maar ze liet zich er ook door inspireren tot het schrijven van nieuwe muziek. Niet alleen licht en liefde, maar ook muziek beïnvloedt planten. Sinds begin jaren zeventig het boek, de filmdocumentaire en Stevie Wonders album Journey Through The Secret Life Of Plants verschenen, zijn er vele studies gedaan naar planten en geluid. Ze maakte samen met gitarist Eran Har Even, trombonist Joost Buis, bassist Frans van der Hoeven en videokunstenaar Martijn Grootendorst Tribute To A Plant, een muzikale voorstelling over de plant.

 

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Corona, wat kan er allemaal in de bibliotheek

De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Ook de Espressobar in het Eemhuis is weer open.

mensenbieb

 op 24 september van 15.30 tot 18 uur organiseert de bibliotheek Mensenbieb.

Een bibliotheek van mensen met bijzondere verhalen.

Gratis te lenen.

aanmelden www.bibliotheekeemland.nl

Nacht van de literatuur

De nacht van de literatuur is op zaterdag 18 september van 20 tot 23 uur in bibliotheek Eemhuis.

Tommy Wieringa

Tobi Lakmaker 

Auke Hulst

Tommy Wieringa schreef roman Alles over Tristan

meer  info www.bibliotheekeemland.nl

GOLFBREKER RADIO 2X IN HET NIEUW

Sinds kort zendt Golfbreker Radio uit vanuit een nieuwe studio, en op een nieuwe frequentie.
Golfbreker Radio bestaat al 65 jaar. Tientallen jaren heeft deze zender, die draait op vrijwilligers, zijn bestaansrecht bewezen vanuit de studio in de Nieuwstraat in het centrum van Amersfoort. Onlangs is Golfbreker Radio verhuisd naar het Parkhuis, het enige overgebleven gebouw na de sloop van het Elisabeth Ziekenhuis, aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort.
Tegelijkertijd is Golfbreker Radio overgestapt van de kabel naar digitale DAB+ radio in de ether. Daarmee is Golfbreker Radio nu in een veel groter gebied voor iedereen te ontvangen van Amersfoort tot Hilversum, Zwolle, Arnhem en Wageningen. De programma’s zijn ook nog steeds via internet op de computer, tablet en smartphone te volgen.
Met het oog op de verkiezingen van 17 maart verzorgt Golfbreker Radio een aantal
verkiezingsuitzendingen. Op 3 maart is er om 19.00 uur een debat over het basisinkomen.
Daarnaast komt er een serie programma’s met partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen. De eerste uitzending is op 1 maart om 19.00 uur te horen.
Golfbreker Radio blijft zich ook op deze manier inzetten voor het verzamelen en geven van informatie over wat er leeft in Amersfoort en omgeving. Ook maakt Golfbreker Radio eigen muziekprogramma’s met aandacht voor country, jazz, heavy metal, blues en eigengereide pop. Nog altijd de moeite van het luisteren waard. De programma’s zijn een week lang terug te luisteren via ‘uitzending gemist’ op www.golfbreker.nl.
 
KADER
Wat is DAB+
DAB+ is de digitale opvolger van FM. Met een DAB+ radio kun je onderweg in de auto en thuis méér radiozenders ontvangen en met een betere geluidskwaliteit. Inmiddels zijn ook lokale en regionale zenders zoals Golfbreker Radio via DAB+ te ontvangen.
Golfbreker Radio zendt uit via DAB+ zenders in Amersfoort, Nunspeet en Wageningen. De uitzendingen zijn te beluisteren in Eemland, West-Veluwe en de Gelderse Vallei.