headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


kerstvakantie in Museum Flehite

Museum Flehite organiseert deze kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen en het hele gezin.

Op donderdag 2 januari vanaf 14.00 uur kunnen kinderen hun vakantieherinneringen vastleggen met dikke verf, net zoals de Amersfoortse kunstenaar Engelbert L hoëst deed met zijn reisindrukken.

Abe de Verhalenverteller neemt het hele gezin mee voor een wandeling door het Amersfoort van Van Oldenbarnevelt en vertelt over misschien wel de beroemdste historische inwoner van de stad. Vrijdag 3 januari om 13:30 uur.

Wie graag eens een wassen beeld maakt kan op zaterdag 4 januari vanaf 14.00 uur aan de slag. Nadat de imposante beelden van kunstenaar Armando bij de ingang van het museum zijn bekeken, maken kinderen hun eigen sculptuur van was.

Extra groot kerstdiner in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum pakt deze kerst fors uit. Het kerstdiner, dat het ziekenhuis jaarlijks organiseert voor mensen uit de regio, staat dit keer in het teken van het lustrumjaar. Het wordt daarom extra groot gevierd. Op 25 december staat de tafel gedekt voor 175 mensen die met de Kerst niet alleen willen dineren. Iedereen uit Amersfoort en omstreken is van harte welkom. Aanmelden kan tot 20 december.

Voor het vierde jaar op rij vindt op Eerste Kerstdag het Meander Kerstdiner plaats. Het horecateam van Meander Medisch Centrum en diverse vrijwilligers heten hun gasten vanaf 17:00 uur van harte welkom. Het diner start om 17:30 uur en eindigt om circa 20:30 uur. Vertier Entertainment uit Amersfoort zorgt voor muzikale omlijsting met de Winterfee harpiste. De avond staat in het teken van ontmoeten en verbinding.

Wie op 25 december wil dineren, kan zich aanmelden voor een volledig verzorgd viergangen menu. Voor deelname aan het kerstdiner wordt een bijdrage gevraagd van €15,- per persoon. Aanmelden, ook voor iemand anders, kan tot 20 december via meetings@meandermc.nl. Degenen die dit initiatief een warm hart toedragen, kunnen een donatie geven zodat een ander kosteloos kan deelnemen. Een bijdrage is welkom op rekeningnummer: NL35 RABO 0113 2882 47, Meander Medisch Centrum onder vermelding van Kerstdiner.

Het kerstdiner XL wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven en organisaties: Van Gent, Walderveen, Smeding, De Groot, Van Essen, Van der Schoot, Gall & Gall, Sligro, King, Delphinium, Multicopy, Philips, Montessorischool De Kosmos en Vertier Entertainment.

De kracht van de kringloopwinkel

Vanaf 23 december dagelijks, 21.10 uur, NPO 2
Na de succesvolle documentaireserie Het succes van de kringloopwinkel (2017) komt de VPRO deze kerst met De kracht van de kringloopwinkel. De vijf nieuwe afleveringen zitten vol unieke vondsten en bijzondere mensen met hartverwarmende verhalen.

In deze reeks speciale aandacht voor de kunst van het upcyclen: het op creatieve wijze nieuw leven geven aan oude spullen. Naast de spullen krijgen ook de medewerkers vaak een tweede kans in de kringloopwinkels. Ze (her)ontdekken hun talenten en geven nieuwe glans aan hun leven. Regisseur Frank Wiering laat zien dat de menselijke veerkracht -gevoed met humor, tolerantie en trouw- bijna grenzeloos is.

Aflevering 1 Het eksternest
Maandag 23 december 21.10 uur, NPO 2
In Kringloopcentrum Amersfoort vind je bijna alles wat je nodig hebt. Maar wat de winkel écht bijzonder maakt is het Eksternest, één verdieping boven de winkel. Hier wordt textiel omgetoverd tot design tassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. Ook Allyson, die in transitie is om vrouw te worden, maakt deel uit van de groep. Sally organiseert een kerstmodeshow, waaraan ook Eric, een opgeleid natuurkundige werkzaam in de IT die vastliep in de wereld van het hoofd en de ratio, meeloopt. Kringloopwinkel Estafette in Leeuwarden noemt zichzelf Recycle Boulevard. Louise zoekt samen met haar studenten naar spullen waar ze iets nieuws van kan maken. En er is haast bij want de upcycle collectie moet al snel aan publiek worden getoond.

Aflevering 2 Min wordt een plus
Dinsdag 24 december 21.10 uur, NPO 2
In Leeuwarden is Paul de baas van de kleingoed afdeling, hij plaatst kopjes en vaasjes nauwgezet op kleur. Ook Marika gebruikt kleur om een Indiase collectie te creëren. Samen met Robert gaan Paul en Marika over de inrichting van de zogenaamde stijlkamers, naar beproefd recept van een Zweedse meubelgigant. In Amersfoort bereiden Sally en haar Eksternest zich voor op Koningsdag. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zullen Amersfoort bezoeken en de gemeente heeft bedacht dat ook het kringloopcentrum een rol moet spelen op die dag. De upcycle collectie van Louise en haar studenten wordt gepresenteerd. De officiële opening verricht Sander de Rouwe, gedeputeerde van de provincie Friesland.
 
Aflevering 3 Koning-klijke hoogheid
Woensdag 25 december 21.10 uur, NPO 2
Duurzaamheid is dit jaar het thema van Koningsdag. Het Eksternest heeft een stand op een plein gekregen om de Koninklijke Familie te tonen hoe ze van oude textiel nieuwe dingen maken. Sally en haar Eksters mogen de familie in geen geval zelf benaderen. Zullen Koningin Maxima en de prinsessen de tassen opmerken die het Eksternest voor hen maakte? In Apeldoorn, in kringloopwinkel Foenix, is de Turkse Gönül projectmanager en adjunct-directeur van de winkel. Iedere dag begint ze met een rondgang door de winkel om van alle medewerkers te horen hoe het gaat. Kees en Lex werken hard aan een permanente verbetering van de winkel; zij hebben een eigen stijl gevonden om oud hout te hergebruiken.
 
Aflevering 4 Door de wijk voor de wijk
Donderdag 26 december 21.10 uur, NPO 2
In Groningen staat pal naast het winkelcentrum de kleine kringloopwinkel, De Oude Bieb, die een grote rol in die wijk speelt. Want het is niet alleen een winkel maar vooral ook een ontmoetingsplek, die hard nodig was. Caroline en Daan startten de winkel na hun onderzoek naar armoede, eenzaamheid en isolement van de inwoners van hun wijk. Ook de buitenomgeving van De Oude Bieb wordt gebruikt als tuin of moestuin, dat is het werk van Riemer en Benita, die vroeger trouwens Berend heette. In Apeldoorn start Kees, die een jaar geleden een hartstilstand kreeg, een nieuw project: hij maakt van oud hout nieuwe doodskisten. En hoe gaat het nu met Eric in Amersfoort, de natuurkundige die vastliep in zijn carrière in de IT? Welke nieuwe perspectieven dienen zich aan en wat is de invloed van zijn zoektocht op zijn huwelijk?
 
Aflevering 5. De cirkel van het leven
Vrijdag 27 december 21.10 uur, NPO 2
In Apeldoorn zijn ze druk bezig met het inrichten van de grafkisten van gerecycled hout. Daarvoor gebruiken ze de binnengekomen bruidsjurken. In Groningen heeft Petra haar diploma gehaald. Ze is nu counselor en vertelt over hoe haar eigen ervaringen de basis zijn van haar begrip voor anderen. Benita vertelt over een moeilijke tijd waar zij door heen ging. Samen met Riemer stapt ze op de brommer om in Zoutkamp een visje te eten. Eric zet de eerste stappen op het pad van docentschap; een nieuwe fase in zijn transitie van hoofd naar hart.
 
Uitzending vanaf 23 december dagelijks om 21.10 uur op NPO 2
Website vpro.nl/kringloopwinkel

 

Gemiddeld energielabel B voor woningbezit de Alliantie

Meer comfort voor huurders Alliantie

De Alliantie heeft een gemiddelde Energie-Index van 1,40 (energielabel B) behaald voor haar woningbezit. Dit is een belangrijke tussenstap op weg naar een CO2 neutrale woningportefeuille in 2050. Een goed energielabel betekent lagere energielasten en meer comfort voor huurders van de Alliantie.

Meer comfort
“Het is mooi dat we hiermee onze huurders kunnen helpen aan een beter geïsoleerde woning. Het voordeel van deze versnelde verduurzamingsopgave is dat we meer comfort kunnen bieden tegen dezelfde woonlasten of soms zelfs minder. In eerste instantie krijgen onze huurders te maken met een huurverhoging. Echter de energierekening gaat, bij hetzelfde bewonersgedrag, uiteindelijk omlaag, waardoor de totale woonlasten wellicht zelfs dalen”, aldus Rob Haans, Bestuursvoorzitter de Alliantie.

Warme jas
Om gemiddeld energielabel B te behalen geeft de Alliantie haar woningen een warme jas. Het gaat om isolatie van daken, gevels, vloeren en het plaatsen van dubbel glas. Ook het aanbrengen van installaties en zonnepanelen maken onderdeel uit van de verduurzaming. De Alliantie is in 2017 begonnen met het grootschalig aanbieden van zonnepanelen aan haar huurders. Inmiddels zijn 12.000 woningen voorzien van in totaal 70.000 zonnepanelen, dat zijn 13 voetbalvelden vol. Naast het versneld uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen en het inzetten van het dakoppervlak om onze huurders van groene energie te voorzien, zet de Alliantie nieuwbouw in om de kwaliteit van haar portefeuille op niveau te houden. De woningen die de Alliantie bouwt zijn zeer energiezuinig en aardgasvrij.

Op weg naar CO2 neutraal
De komende jaren zal de Alliantie iedere dag blijven werken aan het verbeteren en verduurzamen van haar woningen. De stip op de horizon is een CO2 neutrale woningvoorraad in 2050. Om dat te bereiken start te Alliantie een nieuwe vorm van samenwerking met vaste partners op het gebied van dak, installatie, interieur en gevel. Er wordt gewerkt in een flexibel netwerk waarbij de samenwerking met de onderhoudspartners is gebaseerd op gelijkwaardigheid en de partners samen met de Alliantie het meest optimale onderhouds- en investeringsprogramma vormgeven richting CO2 neutrale woningen. Circulair bouwen (hergebruik van materialen) en klimaatadaptatie maken onderdeel uit van dit ontwikkelpad. De Alliantie maakt haar woningvoorraad bij voorkeur CO2-neutraal met een modulaire aanpak (stap voor stap) en gaat daarbij uit van het natuurlijke/logische onderhoudsmoment waarmee de Alliantie haar maatschappelijke middelen zo optimaal mogelijk inzet.

* In de berekening van de gemiddelde energie index voor de totale woningvoorraad heeft de Alliantie de Energie Maatregelen op Gebiedsniveau (EMG) meegerekend.

Grootste Kerstcircus van Nederland komt bij Jaarbeurs

Spectaculair. Zo laat de nieuwe show van Wintercircus Utrecht zich het beste omschrijven. Van 21 december tot en met 5 januari beleeft deze familieshow zijn comeback bij de Jaarbeurs in een immens tentencomplex. Na twee jaar afwezigheid komt Wintercircus Utrecht nu terug met een show die alle voorgaande edities overtreft, zegt manager Mike Leegwater. Het is het grootste Kerst/Wintercircus in Nederland met plaats voor ruim 1.200 bezoekers per show. Uitsluitend internationaal bekroonde acts treden op in de piste van Wintercircus Utrecht. Spreekstalmeester is Milko Steijvers, de voormalig directeur van Circus Herman Renz. Deze kleine ringmaster maakt in Utrecht zijn rentree in de circuswereld.

Spraakmakende acts spelen de hoofdrol bij de komende editie van Wintercircus Utrecht, aldus Leegwater. In alle delen van de wereld hebben we gezocht naar unieke acts die exclusief voor deze familieshow naar Nederland komen. Troupe Danger is daar een goed voorbeeld van. Deze acrobaten tarten de zwaartekracht op het Rad des Doods . Op dit snel roterende rad worden de meest verbazingwekkende stunts uitgevoerd. Zonder vangnet of veiligheidskabel. Minstens zo spectaculair is een luchtnummer dat de naam cloud swing draagt. Bij deze discipline wordt een horizontaal koord op acht meter boven de piste gehangen. Daarop vertoont een artiest vervolgens in razend tempo allerlei tricks terwijl ze door de tent slingert. Bij Wintercircus Utrecht tekent de Engelse acrobate Mascha voor misschien wel de spectaculairste versie ooit van deze act. Afgelopen jaar werkte ze bij een show die onder de naam Extreme furore maakte in Europa. Mascha leverde daaraan met deze gevaarlijke en zeer sensationele act een grote bijdrage, vertelt Leegwater. Eveneens met ingehouden adem kijkt het publiek naar acrobaten op de hoge draad. Op een flinterdunne staalkabel vertonen ze de meest verbazingwekkend tricks. Fietsen, springen en zelfs touwtjespringen. Met veel bravoure en ondersteund door opzwepende muziek veroveren ze het luchtruim van Wintercircus Utrecht. Een act als deze is door de hoge moeilijkheidsgraad ervan zeldzaam geworden. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor humor in de nieuwe voorstelling. Met Edy uit Zuid-Amerika biedt Wintercircus Utrecht nu één van de beste circus comedians wereldwijd aan het Nederlandse publiek, volgens de manager. Origineel, echt grappig en veelzijdig. Edy is niet voor niets een veelgevraagde clown voor circussen overal ter wereld. Zijn stijl is zeer herkenbaar. Met zijn komische talent verovert hij keer op keer de harten van zijn publiek.

Hoepels

Natuurlijk biedt Wintercircus Utrecht meer dan alleen maar sensatie en humor. ,,De Engelse acrobate Julia zorgt met haar sensuele luchtnummer voor intieme momenten in de theatertent van Wintercircus Utrecht. Het gemak waarmee ze haar tricks uitvoert doet bijna vergeten hoe intens moeilijk haar act is." Jarenlange training ging aan deze act vooraf voordat de huidige kwaliteit bereikt werd. Het leven van Julia staat dan ook in dienst van haar act. ,,Juist dat kenmerkt de ware artiest. Muziek, kostumering en tricks zijn perfect op elkaar afgestemd." Eveneens origineel is de act van Ksenia uit Rusland. De producenten van Wintercircus Utrecht zagen haar in de zomer van 2019 bij één van de grootste circussen van Frankrijk. ,,In Cirque la Piste aux Etoiles betoverde ze het publiek met een prachtige hoepel act. We boden haar direct een contract aan voor Wintercircus Utrecht", zegt Leegwater. ,,Ksenia werkte in de grootste en meest gerenommeerde circussen van Europa, waaronder meerdere jaren in het fameuze Moscow State Circus . Ze beheerst meerdere circus disciplines en is daardoor een veelgevraagde artieste." Haar hart ligt echter bij de hoepel act. ,,Ze combineert moeilijke tricks en prachtige muziek met een intense choreografie." Vrolijk en meeslepend is de act die een groep Afrikaanse acrobaten bij Wintercircus Utrecht presenteert. ,,Stil zitten is tijdens dit nummer bijna onmogelijk. Ze bouwen met het grootste gemak de ene na de andere menselijke piramide. Een genre waarin het Afrikaanse continent - als het om circus gaat - uitblinkt." Bijzondere vermelding verdient volgens Leegwater tevens het Duo Baitsurov uit Rusland met hun rollerskate act. ,,Op een zeer klein rond plateau draaien beide artiesten in een onnavolgbaar hoog tempo hun rondes. Daarbij vertonen ze een reeks sensationele en zeer gevaarlijke acts." De show van Wintercircus Utrecht wordt ondersteund door een showballet en vindt plaats in een luxueuze en volledig in kerstsfeer gedecoreerde theatertent.

Kijk voor tickets en info op www.wintercircusutrecht.nl

Dierenpark Amersfoort

Mini-ezeltje geboren!
Moeder Olivia heeft haar eerste jong gebaard en het blijkt een gezond meisje te zijn! Veulentje Bonnie deed al snel na de geboorte dappere pogingen om op eigen benen te staan. De twee maken het goed. Het veulentje verkent haar omgeving steeds meer. Heb jij Bonnie en de andere mini-ezels al ontmoet in de Stad der Oudheid?
   
Warme Winteravonden
Duizenden lichtjes, dampende chocolademelk, livemuziek, een sleebaan én allerlei winterse lekkernijen … Tijdens de Warme Winteravonden is ons park tussen 16.00 en 20.00 uur omgetoverd tot een extra sfeervol winterpark. Vier de winter met ons mee en sluit het jaar sfeervol af met de hele familie. Kom naar de Warme Winteravonden op 27, 28, 29 en 30 december en laat je betoveren door een magisch dierenpark.
Koop hier jouw tickets voor € 13,50 p.p.

Speciale winterse route
Kom tijdens je parkbezoek lekker opwarmen in de binnenlocaties van het park! Er is in het park een speciale Binnenkijken bij-route om de dieren te ontmoeten in hun binnenverblijf. Onderweg leert jouw kleine avonturier alles over de dieren met de gratis speurtocht. Even bijkomen? Warm lekker op met de nieuwe chai latte in Restaurant de Boerderij.
 

Cadeautip voor de feestdagen
Een abonnement is leuk om te krijgen, maar ook om te geven! Doe deze feestdagen een Jaarabonnement op DierenPark Amersfoort cadeau. Met een abonnement op ons park kun je zo vaak als je wil op avontuur gaan tussen de dieren, krijg je exclusieve toegang tot leuke evenementen én ontvang je korting op de winkels en restaurants. Abonnementen zijn al verkrijgbaar vanaf € 46,50 per jaar.

Beauforthuis

Rauwe genade van Alex Roeka zo 29 dec, 18.30 uur
Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen. Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast.
Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Schumann op zang & piano Muziek en het verhaal van Clara Schumann en haar tijdgenoten za 21 dec, 15.00 uur
In deze donkere dagen genieten van zang en pianomuziek uit de Romantiek.
Pianiste Ariane Lazarom en zangeres Katie Leaver ontdekken de wereld van de 19de eeuwse pianiste/componiste Clara Wieck-Schumann (1819-1896); zowel haar banden met tijdgenoten als de muzikale relatie met echtgenoot Robert Schumann.
Ondanks het harde leven van een reizende concertartieste en moeder van 7 kinderen kon Clara Schumann zonder haar muziek niet leven. In een brief aan Johannes Brahms schreef ze jij ziet het als een manier om geld te verdienen, dat doe ik niet. Ik voel een roeping om grote kunstwerken te recreëren, vooral die van Robert (Schumann) zolang ik de kracht heb om dat te doen. De uiting van kunst is een groot deel van mijn diepste zelf. Het is als de lucht die ik inadem.
 

Marcel de Groot feestelijke afsluiting theatertour met veel gasten zo 12 jan, 18.30 uur
Een speciale voorstelling met veel gasten. Een ratjetoe van mensen waar ik ooit mee werkte, niet de minsten mag ik wel zeggen!. Muziek werd Marcel de Groot, als zoon van Boudewijn, uiteraard met de paplepel ingegoten. Hij sluit zijn theatertour af in het Beauforthuis met verschillende muzikale vrienden.

Met Flint de kerstdagen in met afwisselend theaterprogramma

Deze maand heeft Flint tal van kerstvoorstellingen en -concerten op het programma, variërend van klassiek, pop, ballet, jazz tot een heuse rollerdisco.

di 17 dec Wishful Singing - It’s beginning to look a lot like Christmas
Het vocaal damesensemble zingt vijf grappige, ontroerende kerstwensen, gecomponeerd door Wijnand van Klaveren met klassiekers als Deck The Halls en Away In A Manger.

za 21 dec Rollerdisco Rolling Home For Christmas
In deze speciale kersteditie dansen liefhebbers de wieltjes van de vloer in de mooiste kerstoutfit. Aan de deur zijn ook skates te huur.

zo 22 dec Henriëtte Feith, Francien Post en Judith Jamin
Dit virtuose trio brengt een boeiend kerstprogramma met muziek uit alle windstreken van Bach tot Argentijnse Lasala en van zeventiende-eeuwse muziek tot Holst en hedendaags.

zo 22 dec 3JS - Acoustic Christmas
De Volendamse groep speelt kerstrepertoire van lang geleden en nu in een intieme, akoestische setting, begeleid door piano, accordeon en basgitaar.

ma 23 dec What a Wonderful Christmas–The Legends ft. Michael Varekamp, Esther Hart
In de stijl van Michael Bublé, Ella Fitzgerald, Nat King Cole en Frank Sinatra verzorgen The Legends een swingend, jazzy kerstconcert. Als gast ontvangen zij Esther Hart.

di 24 dec Het Zwanenmeer – Charkov City Opera & Ballet
Volgens traditie staat Tsjaikovski op kerstavond centraal in Flint. Het romantische ballet over prins Siegfried en de betoverde prinses Odette wordt gedanst, met live orkestbegeleiding.

Kaarten
Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Louwman Group en Fietsvoordeelshop.nl bundelen krachten

Louwman Group heeft per direct een belang genomen in Fietsvoordeelshop.nl. Door de krachtenbundeling kan Fietsvoordeelshop.nl zijn ambitieuze groeiplannen sneller realiseren. Louwman Group versterkt door de samenwerking haar ambitie om zakelijke en particuliere klanten een totaalconcept voor mobiliteit aan te bieden.

Fietsvoordeelshop.nl exploiteert zowel een groot online platform als een aantal fysieke vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Eindhoven, Heerhugowaard, Opmeer en Utrecht (De Meern). Directeur Mark Vriend “Door de samenwerking met Louwman Group komt onze groei in een hogere versnelling. Wij willen op meer plaatsen winkels openen, maar zien ook online grote kansen om verder door te groeien.”

“Louwman Group heeft de ambitie om iedere consument de best passende mobiliteitsoplossing te bieden. Louwman Group en Fietsvoordeelshop.nl gaan een intensieve samenwerking aan om de vraag naar brede multimodale mobiliteit, waar (elektrische) fietsen een belangrijk onderdeel van zijn, in te vullen, aldus Willem Verschuur, die als directeur de divisie Innovation, Digital & Data van Louwman Group leidt.

Beide familiebedrijven, waarin vakmanschap en het verlenen van een uitstekende service hoog in het vaandel staan, zien er naar uit om gezamenlijk klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Kunstenkaart van Amersfoort

Amersfoort kent vele actieve kunstenaars: musici, beeldend kunstenaars, acteurs, schrijvers, noem maar op. Over wie hebben we het dan? Waar kunnen we ze vinden? Op het internet? Bij een expositieplek? Sommigen treden in het openbare leven, anderen werken meer op de achtergrond.

De Kunstenkrant wil dit graag inzichtelijk maken met een kunstenkaart van de stad. Er is al het nodige voorwerk gedaan en er wordt nog volop research gepleegd. Maar de hulp van u, Amersfoorters, is onontbeerlijk.

Als u op deze link klikt krijgt u de voorproef te zien. Op die pagina vindt u links bovenaan ook een link naar een formulier waarmee u aanvullingen op de kaart kunt geven. Suggesties voor verbetering zijn ook van harte welkom.

Vreemde Kostgangers op toernee

 In het voorjaar van 2020 is de Nederlandse supergroep Vreemde Kostgangers met Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot nog éénmaal exclusief te zien in 38 theaters in Nederland en België. Voor Boudewijn de Groot betekent dit een dubbel afscheid, op 15 mei sluit hij met Vreemde Kostgangers zijn tourcarrière af met hun laatste optreden in Koninklijk Theater Carré.