headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


GOLFBREKER RADIO 2X IN HET NIEUW

Sinds kort zendt Golfbreker Radio uit vanuit een nieuwe studio, en op een nieuwe frequentie.
Golfbreker Radio bestaat al 65 jaar. Tientallen jaren heeft deze zender, die draait op vrijwilligers, zijn bestaansrecht bewezen vanuit de studio in de Nieuwstraat in het centrum van Amersfoort. Onlangs is Golfbreker Radio verhuisd naar het Parkhuis, het enige overgebleven gebouw na de sloop van het Elisabeth Ziekenhuis, aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort.
Tegelijkertijd is Golfbreker Radio overgestapt van de kabel naar digitale DAB+ radio in de ether. Daarmee is Golfbreker Radio nu in een veel groter gebied voor iedereen te ontvangen van Amersfoort tot Hilversum, Zwolle, Arnhem en Wageningen. De programma’s zijn ook nog steeds via internet op de computer, tablet en smartphone te volgen.
Met het oog op de verkiezingen van 17 maart verzorgt Golfbreker Radio een aantal
verkiezingsuitzendingen. Op 3 maart is er om 19.00 uur een debat over het basisinkomen.
Daarnaast komt er een serie programma’s met partijen die deelnemen aan de Tweede Kamer verkiezingen. De eerste uitzending is op 1 maart om 19.00 uur te horen.
Golfbreker Radio blijft zich ook op deze manier inzetten voor het verzamelen en geven van informatie over wat er leeft in Amersfoort en omgeving. Ook maakt Golfbreker Radio eigen muziekprogramma’s met aandacht voor country, jazz, heavy metal, blues en eigengereide pop. Nog altijd de moeite van het luisteren waard. De programma’s zijn een week lang terug te luisteren via ‘uitzending gemist’ op www.golfbreker.nl.
 
KADER
Wat is DAB+
DAB+ is de digitale opvolger van FM. Met een DAB+ radio kun je onderweg in de auto en thuis méér radiozenders ontvangen en met een betere geluidskwaliteit. Inmiddels zijn ook lokale en regionale zenders zoals Golfbreker Radio via DAB+ te ontvangen.
Golfbreker Radio zendt uit via DAB+ zenders in Amersfoort, Nunspeet en Wageningen. De uitzendingen zijn te beluisteren in Eemland, West-Veluwe en de Gelderse Vallei.