headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


GSG Guido haalt ruim €15.000 op voor de Voedselbank

Voor de leerlingen van scholengemeenschap GSG Guido Locatie VMBO stond de maand mei in het teken van sporten voor de Voedselbank.
Met elkaar hebben ze maar liefst €15.268,84 opgehaald. De cheque is vandaag op 5 juni overhandigd aan de Voedselbank Amersfoort. De Voedselbank was enorm verrast en blij met dit enorme bedrag.
De gymdocenten hadden de leerlingen uitgedaagd om sponsors te zoeken voor het aantal kilometers die ze in deze maand al sportend aflegden. Voorafgaande aan de actie verwachtten de docenten om het streefbedrag van € 500 op te halen. Dat we de €15.000 voorbij zouden gaan hadden we nooit durven hopen. Het was geweldig om te zien hoe de sportapp vorige week ontplofte met activiteiten van onze leerlingen. Meerdere leerlingen haalden meer dan € 1000 op. Geweldig! Aldus gymdocent Stefan de Jonge.
Door alle maatregelen in deze coronatijd zijn veel extra gezinnen in financiële problemen gekomen. Met het bedrag hoopt de school de Voedselbank te ondersteunen om aan de groeiende hulpvraag tegemoet te komen.

GSG Guido overhandigt flinke cheque sponsoractie Voedselbank

Enkele weken geleden starten leerlingen van GSG Guido met een sponsoractie voor de Voedselbank. De leerlingen mochten zelf kiezen op welke manier ze hun sportieve kilometers gingen maken, als ze maar in beweging waren. De actie bleek een overweldigend succes. Door zich te laten sponsoren voor het aantal kilometers dat ze gemaakt hebben, hebben ze een groot geldbedrag weten op te halen.
Vrijdag 5 juni is de cheque aan de Voedselbank overhandigd.

Museum Huis Doorn is weer open!

 Na een periode van sluiting i.v.m. het coronavirus opent Museum Huis Doorn op 4 juni weer zijn deuren. Er is de afgelopen weken hard gewerkt om het museum klaar te maken voor een opening in de anderhalvemetersamenleving. Vanaf vandaag is het mogelijk om e-tickets te bestellen via www.huisdoorn.nl.

 
Coronamaatregelen
I.v.m. de coronamaatregelen is het momenteel alleen mogelijk om het museum te bezoeken met een e-ticket. In Huis Doorn volg je een audiotour die je meeneemt in een rondgang over (vooralsnog alleen) de bel-etage. In het Paviljoen Nederland in de Eerste Wereldoorlog is een vaste looproute aangebracht die je als bezoeker volgt. Op onze website is het coronaprotol voor veilige en verantwoorde heropening terug te vinden.
 
De Fokker tentoonstelling is verlengd tot 16 augustus!
Honderd jaar geleden herstelt de wereld van een vier jaar durende wereldoorlog met miljoenen slachtoffers. De tentoonstelling Fokker! gaat over twee mensen die de impact van die oorlog op verschillende manieren hebben verwerkt; vliegtuigpionier Anthony Fokker en Wilhelm II, de gevallen Duitse keizer.
 
De tentoonstelling belicht de verrassende parallellen tussen keizer en luchtvaartpionier; beide in 1918 – 1919 uitgeweken naar Nederland, beide gevolgd door treinwagons met bezittingen, beide genoemd in het Verdrag van Versailles.
 

Ook de Oranjerie in het park is weer open!
Voor informatie over openingstijden en reserveringen kunt u terecht op www.oranjerie-doorn.nl.

We mogen weer genieten van de horeca

 Vanaf 1 juni mogen we weer het terras op of de kroeg in. Een lekker biertje drinken op je favoriete terras, heerlijk toch? En de restaurants zijn ook weer open. Eindelijk weer de échte sfeer proeven van het uit eten gaan. Tijdig reserveren is overal wel aan te raden, want je bent niet de enige die er weer op uit wilt! Je kunt natuurlijk ook nog afhalen of bestellen. Wij hebben wel wat tips voor je. Check onze blog!

We mogen weer naar Kunsthal KAdE

Vanaf 1 juni mogen we weer naar de indrukwekkende tentoonstelling Tell Me Your Story in Kunsthal KAdE in Amersfoort. Een bijzonder en indrukwekkend overzicht van 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op storytelling. Een groot deel van de kunstenaars was niet eerder in Nederland te zien, een unicum dus! Met wie ga jij de tentoonstelling bekijken?

We mogen weer naar het Mondriaanhuis

De Spakenburgse diva s van het Mondriaanhuis Amersfoort staan te popelen om jou de prachtige werken van Mondriaan te laten zien. In het geboortehuis van Piet, aan de Kortegracht, kunnen jong en oud De Stijl (her) ervaren en ontdekken. Er is ook een interessante tentoonstelling over Piet Mondriaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kortom, genoeg te zien. Met wie ga jij een bezoekje brengen?

Cultureel Amersfoort ontwaakt

 Het culturele hart van Amersfoort klopt weer! We mogen stap voor stap weer dansjes wagen, zingen en toneelspelen. We mogen ons weer verwonderen bij tentoonstellingen, genieten van de dierentuin en wegzwijmelen bij de mooiste films. Op wemogenweer033.nl houden we jou op de hoogte van het stapsgewijs tot leven brengen van onze stad. Wat mag er al wel? En per wanneer en hoe mag dat dan? 

Tijdelijke marktverplaatsing om voldoende ruimte te bieden

 

Tijdelijke marktverplaatsing om voldoende ruimte te bieden
De horeca en markt hebben samen met de gemeente Amersfoort afspraken gemaakt over het gebruik van de Hof en Lieve Vrouwekerkhof. Om aan zowel de markt als de horeca voldoende ruimte te kunnen bieden is afgesproken dat vanaf 5 juni aanstaande de vrijdagmarkt van de Hof én het Lieve Vrouwekerkhof tijdelijk worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel. Op zaterdag blijft de markt op de Hof, maar staan enkele non-food kramen en de kramen met bloemen en planten op Havik.

Rick Brink opent Prokkelweek 2020 met digitaal koffie-uurtje

Op maandag 8 juni opent minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink de Prokkelweek. Hij doet dit tijdens Koffietijd, een digitaal koffie-uurtje, georganiseerd door Wijdewereld TV in samenwerking met Stichting Prokkel.

In dit koffie-uurtje – tussen 10.00 en 11.00 uur – worden deelnemers met een verstandelijke beperking gekoppeld aan medewerkers van organisaties en bedrijven. Zo ontstaat een prikkelende, digitale ontmoeting, waarbij elke deelnemer kennismaakt met iemand van buiten zijn of haar eigen belevingswereld. Even met iemand anders in gesprek, van mens tot mens.


Meedoen

Koffietijd wordt sinds half maart wekelijks georganiseerd op donderdagochtend. Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 juni zal het zelfs dagelijks zijn, in het kader van de Prokkelweek. Iedereen met een mobiele telefoon, tablet of computer met camera en internet kan meedoen.

Ervaringen en inzichten delen over deze nieuwe tijd, gaan we wel of niet op zomervakantie, hoe is het om thuis te werken of weer met openbaar vervoer naar kantoor te moeten, maar ook praten over je gezamenlijke hobby, oftewel even in de wereld van een ander stappen. Een manier die kan helpen bij het verwerken van de gevolgen van social distancing en de intelligente lockdown. Zie ook 

Andere online activiteiten

Naast Koffietijd zijn er meer voorbeelden van online activiteiten in de Prokkelweek. Er zijn digitale BeleidsProkkels bij UWV, SVG Verslavingsreclassering, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook zijn er bijvoorbeeld online talentenjachten. Wie wordt het beste Special Talent van de gemeente Noardeast-Fryslan? En wie wint de Prokkel Talentenjacht van Estinea? We komen het te weten in de Prokkelweek. Verder is er in Zeewolde een online bingo, zendt h19 Centrum voor de kunsten hun educatieve lessen voor mensen met een beperking tijdens de Prokkelweek uit via de lokale omroep ORTS en geeft de brandweer van Stadskanaal een digitale rondleiding in hun kazerne aan cliënten van De Zijlen.

Video Prokkelweek 

The National naar Best Kept Secret 2021

 The National is bevestigd als tweede headliner van Best Kept Secret 2021. De band sluit op vrijdag 11 juni 2021 het hoofdpodium van het festival af. The National stond oorspronkelijk geboekt voor de editie van dit jaar, die is uitgesteld vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Eerder maakte de organisatie de komst van The Strokes op zaterdag 12 juni 2021 bekend. Op vrijdag 12 juni aanstaande wordt de line-up voor 2021 bekendgemaakt, op zaterdag 13 juni om 10.00 gaan de nog beschikbare tickets voor volgend jaar in de verkoop. Alle tickets die reeds gekocht zijn voor de 2020-editie blijven geldig voor volgend jaar.

Het iconische The National heeft inmiddels een batterij aan prachtalbums op zijn naam staan, waaronder het recente I Am Easy To Find (2019) en High Violet (2010), dat onlangs zijn tienjarig jubileum beleefde. De band rondom Matt Berninger en gebroeders Dessner en Devendorf is live altijd spectaculair, fascinerend en onberekenbaar, zoals Best Kept Secret in 2018 al mocht ervaren. De organisatie van Best Kept Secret is verheugd de Amerikaanse band alsnog voor een tweede keer te mogen verwelkomen, voor wat nu al een onvergetelijke headlineshow is.

Festivaldirecteur Maurits Westerik "The National zijn en blijven ons trouw, ook zij komen volgend jaar alsnog naar Best Kept Secret... De muziek van The National is de ultieme soundtrack in eenzame tijden en biedt hoop voor een betere toekomst samen! Na de bekendmaking van The Strokes als headliner op Best Kept Secret 2021 vorige week, waren de reacties zo goed dat we heel blij zijn om ook deze ultieme liveband aan te kondigen."  

Best Kept Secret 2021  
Op vrijdag 12 juni aanstaande wordt de hele line-up voor Best Kept Secret 2021 bekendgemaakt, op zaterdag 13 juni om 10:00 gaan de nog beschikbare tickets voor volgend jaar in de verkoop. Alle tickets die reeds gekocht zijn voor de 2020-editie blijven geldig voor volgend jaar.  

Kaartkopers hebben inmiddels bericht ontvangen over hun ticketopties. Zij hebben de kans de bekendmaking van de line-up af te wachten vóór zij hoeven te beslissen of zij hun ticket al dan niet houden. Net als andere Nederlandse festivalorganisatoren en de rest van de culturele sector sluit Friendly Fire, de organisator van Best Kept Secret, zich aan bij het initiatief Bewaar je ticket, geniet later

Kensington, Krezip, Ilse DeLange en vele anderen treden op vanuit Het Scheepvaartmuseum

 Kensington, Duncan Laurence, Danny Vera, Krezip en Ilse DeLange zijn de eerste artiesten die onderdeel uitmaken van de nieuwe livestream concertreeks vanuit Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 via www.streamslive.nl.

De artiesten zullen live optreden vanuit het Open Plein onder de iconische overkapping van het monumentale Scheepvaartmuseum. Het beloven bijzondere avonden te worden. Behalve de unieke setting zullen de artiesten allemaal iets bijzonders voorbereiden voor deze shows zodat ook de doorgewinterde fans van de artiesten verrast zullen worden. Kaartkopers beleven de concerten live thuis op de bank. 

De reeks van vijf concerten wordt op 17 juni afgetrapt door de grootste band van Nederland, Kensington en zal respectievelijk gevolgd worden door songfestivalwinnaar Duncan Laurence op 18 juni, Americana ster Danny Vera op 19 juni en de band die helemaal terug is van weggeweest, Krezip op 20 juni. Ilse DeLange zal de reeks afsluiten op zondag 21 juni. De presentatie is in handen van Humberto Tan.

In samenwerking met Festicket en Het Scheepvaartmuseum heeft concertorganisator Friendly Fire een nieuw platform ontwikkeld waar fans hun favoriete Nederlandse artiesten live, vanaf de bank, kunnen bekijken. De live concerten zijn niet te vergelijken met eerdere concerten; "We hebben een oplossing bedacht om mensen nu - dichterbij dan ooit - bij hun lievelingsartiesten te laten zijn met unieke optredens in een tot de verbeelding sprekende setting" Aldus Friendly Fire.   

Organisatie
De Amsterdamse concertorganisator Friendly Fire bestaat sinds 2009 en is verantwoordelijk voor boekingen van zowel nationale als internationale artiesten in poppodia en theaters en organisatie van diverse evenementen.