headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


Golfbreker via DAB

Golfbreker Radio op DAB+ te beluisteren in Amersfoort, Leusden, Soest, Bunschoten-Spakenburg,Achterveld, Hoevelaken, Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Barneveld en Nunspeet.

 

 

VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

E-books en luisterboeken
Misschien weet je nog niet waar je deze zomervakantie doorbrengt. Maar waar je ook bent: met de VakantieBieb kun je heerlijk op avontuur in je hoofd. Je vindt er tientallen e-books en luisterboeken, voor elk wat wils: van spanning tot chicklit, van literatuur tot informatief.

Voor de jongste lezers zijn er bijvoorbeeld SuperDolfjevan Paul van Loon en verhalen van Guusje Nederhorst en Jacques Vriens. Jongeren kunnen genieten van boeken als Instagirlvan Annette Mierswa en Klemvan Mel Wallis de Vries. En voor volwassenen is er ook veel moois, denk aan Otmars zonenvan Peter Buwalda of De kleine bakkerij aan het strandvan Jenny Colgan. Omdat er zowel e-books als luisterboeken in de VakantieBieb zitten, kun je kiezen voor lezen of luisteren – net was je op dat moment het beste uitkomt.

 

Winactie voor jeugdige lezers

Zoals ieder jaar is er een winactie voor lezers tot en met 18 jaar. Zij maken kans op een Beats Solo Pro-koptelefoon. Hiervoor vragen we ze om door te geven wat hun favoriete boek in de VakantieBieb is.

 

Over de VakantieBieb

De app met e-books en luisterboeken is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play (hier is de app later beschikbaar). De boeken zijn te lezen van 1 juli t/m 31 augustus 2020, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. De VakantieBieb is een dienst van de online Bibliotheek (onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek) en wordt aangeboden namens alle Bibliotheken in Nederland. Voor meer informatie zie www.vakantiebieb.nl.

Toch kindervoorstellingen in Openluchttheater033

De SRO programmeert deze zomer een mooie serie kindervoorstellingen op zondagen in het Openluchttheater033. Het theater is ruim van opzet en de voorstellingen die dit jaar staan zijn kleinschalig. Zo kunnen de bezoekers zich gemakkelijk aan de coronamaatregelen houden. Danielle van het Openluchttheater033: "We zijn blij dat we op deze manier toch nog families samen kunnen laten genieten in ons mooie theater." 

 

Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers. De voorstellingen worden meerdere malen per dag gespeeld. Aangeraden wordt om tijdig kaartjes te kopen. Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar. De entree is € 7,50. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Facebookpagina van het Openluchttheater033 (www.facebook.com/Openluchttheater033). 

 

Zondag 12 juli vertelt Joes het verhaal van Dikkie Dik en de taart. Het muzikale verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen.

 

19 juli beleeft Dribbel samen met alle peuters, kleuters én hun ouders een avontuur op de boerderij. Dribbel laat de verhalen uit zijn boeken tot leven komen en zingt daarbij vrolijke liedjes. 

 

26 juli neemt André het astronautje je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim... In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. 

 

Op 2 augustus neemt de Amersfoortse Marianne van Houten de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. 

 

9 augustus zingt Kikker, naar de bekende boeken van Max Velthuijs,  de leukste liedjes uit de Kikker-musicals en vertelt zelf over al zijn avonturen! 

 

16 augustus speelt Het Kleine Theater een vrolijke, muzikale voorstelling vol oudhollandse liedjes en vreemde figuren waarin het Zigeunermeisje, uit het bekende liedje, toch niet zo alleen blijkt te zijn. 

 

Zondag 23 augustus sluit Woeste Willem het seizoen af. Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen. De voorstelling is een bewerking van het boek Woeste Willem van Dieter en Ingrid Schubert wat onlangs aan alle kinderen van 2 tot 6 in Amersfoort is uitgedeeld. 

 

Adres

Openluchttheater033 (naast Bosbad Amersfoort)

Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC, Amersfoort

VakantieBieb

 Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Genieten bij FIER

Vanaf 1 juli kunnen we genieten van heerlijke gerechten bij het zomerrestaurant van FIER Amersfoort in Mariënhof! Vier Amersfoortse topchef s gaan 10 weken lang verrassende gerechten voorbereiden. Marco Blok (MEI), Kars van Wechem (De Saffraan), Barry Hamstra (restaurant Tollius) en Pépé Topper (The Bakery) gaan speciaal voor jou aan de slag. Een avond vol lekkernijen en goede gerechten. Klinkt goed toch? fier-amersfoort.nl

Waldo Rockt de Keistad Zeg MuseJa!

Waldo neemt je in zijn video s mee langs de pracht en kracht van Amersfoort. Deze keer rockt hij het museale aanbod. Wat niet iedereen weet, is dat Amersfoort een groot én heel divers aanbod van musea heeft met o.a. Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis. Voor deze nieuwe aflevering duikt Waldo twee uiteenlopende toppers binnen: Museum Flehite en Musiom. Van Amersfoortse cultuurhistorie naar hedendaagse kunst. Twee uitersten. Na zich verwonderd te hebben bij beide musea, heeft Waldo stiekem een favoriet... 

Vakantie in eigen land (of stad)

Ga je dit jaar niet naar het buitenland op vakantie? Geen zorgen. In Amersfoort kun je ook heerlijk vakantie vieren! Boek bijvoorbeeld een leuk hotel om het gevoel van even weg te ervaren. Lekker naast de Onze Lieve Vrouwetoren in het Lange Jan Hotel. Of ga voor iets unieks: B&B Vita Nova, een boot in de Eemhaven. We hebben allerlei toffe tips voor je op een rij gezet op onze speciale vakantie in Amersfoort-pagina. 

10 Amersfoortse boeken voor jou

Keientrekkers opgelet! Deze boeken wil je echt lezen. Boeken over en door Amersfoorters geschreven. Zoals Amersfoort Festivalstad, De flow van de Keistad, Wij Amersfoort Koningsdag 2019 en het winnaarsboek Heel Holland Bakt. De hele lijst varieert van inspirerende leesboeken tot heerlijke kijkboeken. Onze blogger Christel maakte deze lijst in samenwerking met Bibliotheek Eemland. Welk boek ga jij als eerst lezen?